Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Vullen en omruilen

Je gasflessen vullen en omruilen
Bij een verdeler in je buurt

 

Zoek een verdeler

De belangrijkste veiligheidsinstructies

Voor het vullen en omruilen van gasflessen

In België en Nederland is het omruilen van lege gasflessen voor volle heel eenvoudig. Ga gewoon naar de dichtstbijzijnde Primagaz-verdeler en ruil je lege gasfles in. Wil je weten waar dat kan? Raadpleeg dan de dealer locator. Vrijwel al onze verdelers vullen de flessen niet zelf, maar geven je een volle gasfles mee die door Primagaz is geleverd. Tot zover is het dus erg eenvoudig!
 
Ga je naar het buitenland? Hou dan rekening met deze punten:
  • Bereid je goed voor en check op voorhand hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
  • Ga je langer op vakantie, neem dan voldoende gasflessen mee.
  • Laat je gasfles nooit vullen in het buitenland.
  • Mocht het nodig zijn, koop dan een gasfles in het buitenland en lever die weer in als je naar huis gaat.
  • Vul je gasfles nooit zelf aan de pomp met LPG. Een gasfles mag maar voor 80% gevuld worden en aan de pomp kan je de capaciteit niet doseren.
 

Gasflessen omruilen of kopen?

Vind eenvoudig de dichtstbijzijnde verdeler of bekijk ons assortiment flessen.

Veelgestelde vragen

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar.

Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler het dichtst in je buurt.

In een aantal landen is het vullen van buitenlandse gasflessen verboden. Wij adviseren je dan ook om voldoende gas mee te nemen of om ter plekke gasflessen te kopen. Verkooppunten van Primagaz-gasflessen in België vind je in onze dealer locator.

Opgelet: gasflessen mogen nooit gevuld worden met autogas, dit is wettelijk verboden.

 

Ja, zolang het verkooppunt de gewenste fles in haar gamma heeft. Sommige flessen hebben wel een verschillende deposit. Vraag gerust een van onze verdelers om meer informatie.

Je vindt de dichtstbijzijnde verdeler via de dealer locator.