Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 200. Vanaf deze zomer kan je de premie aanvragen en deze geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 15 november 2022.

Vullen en omruilen

Lege gasflessen omruilen?
Dat doe je makkelijk bij een verdeler in je buurt

Zoek een verdeler

Gasflessen vullen en omruilen

Wat doe je met een lege gasfles?

Is je gebruikte gasfles leeg? Geen probleem, je kan deze heel eenvoudig omruilen. Ga gewoon naar de dichtstbijzijnde Primagaz-verdeler, geef je lege gasfles af en je krijgt een volle in de plaats. Lever je een lege Primagaz-gasfles in samen met je aankoopbewijs bij hetzelfde verkooppunt als waar je ze kocht, dan krijg je ook de betaalde waarborg terug. Wil je weten waar dat kan? Raadpleeg dan onze dealer locator. Vrijwel al onze verdelers vullen de flessen niet zelf, maar geven je een volle gasfles mee die door Primagaz is geleverd. Zo ben jij zeker van een veilige gasfles met een vulling van uitstekende kwaliteit! 

Zelf gasflessen vullen

zelf een lege propaan gasfles vullen

Mag je zelf een gasfles vullen aan een tankstation?

Het vullen van lege gasflessen is een taak voor Primagaz.

Het is ten strengste verboden om zelf je gasfles met propaangas (oftewel LPG) te vullen aan een tankstation. Een gasfles mag immers maar voor 80% gevuld worden, maar aan de pomp kan je de capaciteit niet doseren. Daardoor kan er schadelijk gas ontsnappen of kan de gasfles beschadigd raken. Heb je dus een lege gasfles, ga deze dan altijd omruilen of inleveren bij een Primagaz-verdeler.

Ga je naar het buitenland? Hou rekening met deze tips:

  • Controleer op voorhand hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
  • Ga je voor een langere tijd op vakantie, neem dan genoeg gasflessen mee.
  • Laat nooit je gasfles vullen in het buitenland.
  • Mocht het nodig zijn, koop dan een gasfles in het buitenland en lever die weer in als je naar huis gaat.

Gasflessen en statiegeld

Krijg statiegeld voor het inleveren van lege gasflessen

Hoeveel bedraagt het statiegeld voor een Primagaz-gasfles?

Lege Primagaz-gasflessen of gasflessen die je niet meer gebruikt kan je inleveren bij een officieel Primagaz-verkooppunt. Indien je een lege Primagaz-fles bij hetzelfde verkooppunt inlevert als waar je ze aankocht samen met je aankoopbewijs, krijg je ook de betaalde waarborg terug. Dit statiegeld is afhankelijk van de grootte van de gasfles en van het type:

  • Er wordt € 15 statiegeld betaald voor de butaanflessen van 12,5 kg en voor de propaanflessen van 10,5 kg.
  • Er wordt € 25 statiegeld betaald voor de propaanflessen van 18 kg, 25 kg, 28 kg, 33 kg en 46,5 kg.
  • Het statiegeld voor de EasyBlue PLUS bedraagt € 25, voor de EasyBlue XL € 35.
De waarborg van een gasfles omvat de kosten en het onderhoud ervan. Lege gasflessen worden namelijk opnieuw gevuld in een erkend vulcentrum.

statiegeld voor lege gasflessen

Gasflessen omruilen of kopen?

Vind eenvoudig de dichtstbijzijnde verdeler of bekijk ons assortiment flessen.

Veelgestelde vragen

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar.

Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler het dichtst in je buurt.

Lege gasflessen of gasflessen die je niet meer gebruikt kan je inleveren bij een officieel Primagaz-verkooppunt. Indien je een lege Primagaz-fles bij hetzelfde verkooppunt inlevert als waar je ze aankocht samen met je aankoopbewijs, krijg je ook de betaalde waarborg terug. Hoeveel statiegeld je krijgt, is afhankelijk van de grootte van de gasfles en van het type.

- Er wordt € 15 statiegeld betaald voor de butaanflessen van 12,5 kg en voor de propaanflessen van 10,5 kg.
- Er wordt € 25 statiegeld betaald voor de propaanflessen van 18 kg, 25 kg, 28 kg, 33 kg en 46,5 kg.

Het statiegeld van een gasfles omvat de kosten en het onderhoud ervan. Lege gasflessen worden namelijk opnieuw gevuld in een erkend vulcentrum. Ga naar de dealer locator om een verkooppunt in je buurt te vinden waar je lege gasflessen kan inleveren.

Wil je nog meer informatie over het omruilen van gasflessen? Raadpleeg dan onze tips en advies.

Ja, zolang het verkooppunt de gewenste fles in haar gamma heeft. Sommige flessen hebben wel een verschillende deposit. Vraag gerust een van onze verdelers om meer informatie.

Je vindt de dichtstbijzijnde verdeler via de dealer locator.