Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.
Koken pg

Koken

Koken op gas
Als een echte chef-kokĀ 

Ontdek onze gasflessen

Overal koken op propaangas

Van een romantisch diner bij kaarslicht tot een snelle hap: op gas kook je snel en eenvoudig de lekkerste gerechten. En met de gasflessen van Primagaz doe je dat zowel thuis als op vakantie. Smakelijk!

Welke fles is het meest geschikt om te koken?

Wil je graag op propaangas koken, gewoon thuis of in je vakantiewoning, maar is er geen gasaansluiting? Geen nood: Primagaz heeft een uitgebreid assortiment gasflessen waarmee je overal je potje kan koken. Van een kleine EasyBlue PLUS-fles van 6 kg tot een PrimaGrey met een inhoud van 12,5 kg. 
Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz Blue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primagaz Black

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Koken op gas

Beter, makkelijker en fijner koken

Het is nu eenmaal een feit dat de meeste koks koken op gas - en dat is geen toeval. In tegenstelling tot elektrische kookplaten heb je met gas namelijk meer controle over het vuur. Kook op gas en word een echte chef-kok!

De voordelen van propaangas

  • Je kan de temperatuur snel aanpassen en ook gemakkelijk stabiel houden.
  • Voor slow cooking en gestoofde gerechten kan je een heel lage temperatuur gebruiken, iets wat moeilijker is met elektrische kookplaten.
  • Terwijl de meeste kookplaten heet blijven, kan je gas gewoon afzetten en de warmte is weg. Zo vermijd je het risico dat je gerecht toch nog aanbrandt.
Koken kok

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter twee technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten, zodat je het totale gewicht kan meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de fles zit.
  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Voor het EasyBlue-gasflessengamma (EasyBlue XL en EasyBlue PLUS) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kan je de resterende inhoud van je gasfles meten.

Lege gasflessen of gasflessen die je niet meer gebruikt kan je inleveren bij een officieel Primagaz-verkooppunt. Je krijgt dan statiegeld in ruil voor de fles. Hoeveel statiegeld je krijgt, is afhankelijk van de grootte van de gasfles en van het type.

- Er wordt € 15 statiegeld betaald voor de butaanflessen van 12,5 kg en voor de propaanflessen van 10,5 kg.
- Er wordt € 25 statiegeld betaald voor de propaanflessen van 18 kg, 25 kg, 28 kg, 33 kg en 46,5 kg.

Het statiegeld van een gasfles omvat de kosten en het onderhoud ervan. Lege gasflessen worden namelijk opnieuw gevuld in een erkend vulcentrum. Ga naar de dealer locator om een verkooppunt in je buurt te vinden waar je lege gasflessen kan inleveren en statiegeld ontvangen.

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.