Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.
Koken pg

Koken

Koken op gas
Als een echte chef-kok 

Ontdek onze gasflessen

Overal koken op propaangas

Van een romantisch diner bij kaarslicht tot een snelle hap: op gas kook je snel en eenvoudig de lekkerste gerechten. En met de gasflessen van Primagaz doe je dat zowel thuis als op vakantie. Smakelijk!

Welke fles is het meest geschikt om te koken?

Wil je graag op propaangas koken, gewoon thuis of in je vakantiewoning, maar is er geen gasaansluiting? Geen nood: Primagaz heeft een uitgebreid assortiment gasflessen waarmee je overal je potje kan koken. Van een kleine EasyBlue PLUS-fles van 6 kg tot een PrimaGrey met een inhoud van 12,5 kg. 
Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz Blue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primagaz Black

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Koken op gas

Beter, makkelijker en fijner koken

Het is nu eenmaal een feit dat de meeste koks koken op gas - en dat is geen toeval. In tegenstelling tot elektrische kookplaten heb je met gas namelijk meer controle over het vuur. Kook op gas en word een echte chef-kok!

De voordelen van propaangas

  • Je kan de temperatuur snel aanpassen en ook gemakkelijk stabiel houden.
  • Voor slow cooking en gestoofde gerechten kan je een heel lage temperatuur gebruiken, iets wat moeilijker is met elektrische kookplaten.
  • Terwijl de meeste kookplaten heet blijven, kan je gas gewoon afzetten en de warmte is weg. Zo vermijd je het risico dat je gerecht toch nog aanbrandt.
Koken kok

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.