Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Propaannetwerk met meterstanden

Propaannetwerk

Eén propaannetwerk

Voor meerdere verbruikers

Optimaal gebruik van gas

Bij een propaannetwerk wordt er slechts één gastank geïnstalleerd. Deze heeft een grotere capaciteit dan de standaard tanks en kan boven- of ondergronds geplaatst worden, afhankelijk van jouw wensen.

Voor o.a. nieuwbouwwijken, appartementsgebouwen, gebouwen met meerdere wooneenheden, kantoorruimtes en recreatiedomeinen die niet aangesloten kunnen worden op aardgas, biedt Primagaz een ideale oplossing met het propaannetwerk. Dit systeem biedt maximale vrijheid en comfort. Elke verbruiker ontvangt een afzonderlijke factuur gebaseerd op zijn persoonlijk verbruik. Primagaz beheert de voorraad en vult de tank tijdig automatisch bij. En ook voor jou als ondernemer zijn hier verschillende voordelen aan verbonden.

Voor nieuwe grote projecten heeft de overheid de uitstap uit fossiele brandstoffen gestart. Dit houdt in dat het propaannet niet meer mag worden voorzien bij nieuwe grote verkavelingen, appartementsgebouwen of groepswoningbouwprojecten sinds april 2022 behalve als het wordt gebruikt als bijverwarming in een hybride systeem of voor collectieve verwarming via warmtekrachtkoppeling. 

Voordelen propaannetwerk

Minder kosten, meer gemak

Een propaannetwerk heeft slechts één gastank nodig. Je bespaart dus op de installatiekosten.
Een propaannetwerk kan zowel met een bovengrondse als met een ondergrondse tank. De installatie van een bovengrondse tank is uiterst budgetvriendelijk. Wens je een meer discrete oplossing? Kies dan voor een ondergrondse gastank die perfect geïntegreerd wordt in de omgeving.
Dankzij de aparte gasmeters kan je per wooneenheid het verbruik apart monitoren. Als huurder of eigenaar ontvang je ook steeds een afzonderlijke factuur.
Wil je helemaal zonder zorgen genieten van propaan? Kies dan voor het geautomatiseerd meetsysteem van Primagaz. Dit systeem wordt op de propaantank geplaatst en zorgt door middel van GPS-technologie dat de inhoud van de gastank steeds bij Primagaz gekend is. Op die manier hoef je je geen zorgen meer te maken over het niveau van je gastank. Primagaz regelt de levering wanneer de tank bijna leeg is. Je levering wordt gefactureerd aan de op dat ogenblik geldende propaanprijs.
Primagaz zorgt voor het onderhoud van de tank en de facturatie van de wooneenheden. Zo vermijd jij de administratie en tijdverlies bij het opvolgen van alle betalingen.
Wil je een oplossing die klaar is voor de toekomst? Kies dan voor Futuria Propaan, een 100% duurzame oplossing.
Propaannetwerk voor professionele toepassingen, tekening

Kies groene energie voor je bedrijf

Met Futuria Propaan kan je makkelijk de CO₂-uitstoot van je bedrijf verlagen. Ontdek alle voordelen van deze 100% duurzame en hernieuwbare energie.

Verschillende toepassingen

Toepassingen van een B2B-propaannetwerk

Een propaannetwerk voor verschillende toepassingen

Wil je een woning of 1 of meer appartementen verhuren en wil je een aparte afrekening per huurder/verbruiker? Dat is perfect mogelijk dankzij de aparte meters waarmee de gemeenschappelijke tank is uitgerust. Elke “verbruiker” heeft zijn eigen meter en betaalt enkel voor zijn effectieve verbruik.
Met propaan kies je voor een consequente levering en profiteer je van een flexibele energie met het grootste comfort voor je klanten. Dankzij een propaannetwerk heb je bovendien de mogelijkheid om per accommodatie een gasmeter te installeren.
Uitbaters die op hetzelfde adres als hun zaak wonen, zitten vaak met de handen in het haar voor de verrekening van hun energiefactuur. Door een centrale tank met individuele meters te plaatsen hoef je je geen zorgen meer te maken over een correcte afrekening privé/professioneel. Elke “verbruiker” heeft namelijk zijn eigen meter en zo betaal je voor het effectieve privé- en professioneel verbruik.
Propaan is een betrouwbare, duurzame energieoplossing voor de verwarming en eventuele warmwaterproductie in openbare gebouwen en kantoorruimtes. Deze flexibele brandstof is geschikt voor allerlei soorten verwarmingssystemen. Als propaanspecialist komt Primagaz dan ook tegemoet aan de verwarmingsvraag van elke KMO.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...