Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.
Sfeerbeeld van cabines op recreatiedomein

Recreatie

Propaan voor de recreatieve sector.
Een duurzame, betrouwbare energieoplossing.

Bezorg je klanten de allerbeste beleving

Het uitbaten van een sportcomplex, pretpark of vakantiepark is meer dan zomaar een beroep: het is een echte passie! Dag en nacht sta je klaar voor je klanten, en elk detail telt.

Je doet er alles aan om je accommodatie zo comfortabel mogelijk te maken. Langs de ene kant om je klanten de ultieme beleving te bezorgen, langs de andere kant om je organisatie positief in de kijker te zetten.

De keuze van je energievoorziening heeft een rechtstreekse invloed op het comfort en de diensten die je aanbiedt. Laat daarom niets aan het toeval over en zorg dat je klanten optimaal kunnen ontspannen. Met propaan en Futuria Propaan van Primagaz kies je voor een eenvoudige en performante energieoplossing van een betrouwbare, stabiele partner.

 

Propaangas is geen aardgas

Aardgas en propaangas kunnen voor dezelfde toepassingen gebruikt worden, zoals verwarmen, koken en warm water produceren. Beide energiebronnen verschillen echter wel van prijs. Zo zal de propaanprijs nooit boven de maximumprijs gaan die door de overheid wordt vastgelegd. Dit in tegenstelling tot de vrijgemaakte aardgasmarkt waarin de prijs tot stand komt door vraag en aanbod. Lees er meer over op onze prijzenpagina.

Waarom kiezen voor propaan?

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor al je behoeften

(Futuria) Propaan is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken. Zo hoef je slechts één energiebron te voorzien voor al je behoeften.

Via ondergrondse leidingen worden alle vakantiehuisjes verbonden met één centrale tank. Het verbruik van elk huisje kan afgelezen worden op een gasmeter, zodat er voor elk huisje een afzonderlijke afrekening gemaakt kan worden.

Voor grote ruimtes zoals een sporthal of manège met kantine, of voor het restaurant in pret- en vakantieparken, is centrale verwarming op propaan een ecologische en economische oplossing. Propaan is compatibel met alle verwarmingsinstallaties en dus ook een ideale oplossing wanneer er geen aardgasnetwerk beschikbaar is.

Warm water is onontbeerlijk voor de douches na een intense sportbeleving, aan het zwembad of op een festival. Kies voor een installatie op propaangas en verzeker je gasten van warm water, waar en wanneer ze dat wensen.

Voor vakantiehuisjes die verspreid liggen op een domein of voor eetstandjes op een festival is propaangas de ideale energieoplossing om te koken. Maar ook in de grootkeuken is propaan een veilige en betrouwbare energiebron voor industriële keukentoestellen. Afhankelijk van de situatie bieden we twee mogelijke oplossingen: propaangas in een tank (bovengronds of ondergronds) of in gasflessen.

Ook voor special effects in attracties of tijdens spectaculaire shows kan je op propaan van Primagaz rekenen, en dit zowel in gasflessen als in tanks. 

Primagaz beschikt over de nodige expertise in het bouwen van wettelijke vulinstallaties waarmee ballonvaarders hun eigen flessen met propaangas kunnen vullen. Reken op Primagaz voor de veiligheid en beschikbaarheid van propaangas en geef je klanten een onvergetelijke ervaring!

Interesse in propaan?

Zet in op duurzame en betrouwbare energie. Onze gasadviseur vertelt je met plezier – en volledig vrijblijvend – over de mogelijkheden en voordelen van propaan.

Tevreden klanten vertellen

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Oplossingen op maat

Recreatie

Welke installatie past bij jou?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van jouw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van je geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kies je voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je maar één aanspreekpunt hebt voor beide installaties.

Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing:

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn perfect esthetisch te integreren in de omgeving.
Is je verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of kunnen de veiligheidsafstanden niet gerespecteerd worden? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en geniet toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Je partner van A tot Z

In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team.

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.