Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Sfeerbeeld van cabines op recreatiedomein

Propaangas voor de recreatiesector

Een duurzame en betrouwbare energieoplossing

Bezorg je klanten de allerbeste beleving

Het uitbaten van een sportcomplex, pretpark of vakantiepark is meer dan zomaar een beroep: het is een echte passie! Dag en nacht sta je klaar voor je klanten, en elk detail telt.

De keuze van je energievoorziening heeft een rechtstreekse invloed op het comfort en de diensten die je aanbiedt. Laat daarom niets aan het toeval over en zorg dat je klanten optimaal kunnen ontspannen. Met propaan en Futuria Propaan van Primagaz kies je voor een eenvoudige en performante energieoplossing van een betrouwbare, stabiele partner.
 

Waarom kiezen voor propaan?

Propaangas van Primagaz biedt de recreatiesector:

(Futuria) Propaan is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken:

  • Om vakantiehuisjes te voorzien van energie om te koken, te verwarmen en warm water te produceren. Via ondergrondse leidingen worden alle vakantiehuisjes verbonden met één centrale tank. Het verbruik van elk huisje kan afgelezen worden op een gasmeter, zodat er voor elk huisje een afzonderlijke afrekening gemaakt kan worden.
  • Om centrale verwarming te voorzien in grote ruimes, zoals een sporthal of manège met kantine, of voor het restaurant in pret- en vakantieparken.
  • Om warm water te voorzien voor bijvoorbeeld douches in sportcomplexen, aan het zwembad of op een festival.
  • Om te koken in grootkeukens met industriële keukentoestellen, of voor eetstandjes op een festival.
  • Voor special effects in attracties of tijdens spectaculaire shows.
Op basis van jouw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van je geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kies je voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je maar één aanspreekpunt hebt voor beide installaties. Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing.

Dankzij ons moederbedrijf SHV Energy (een van de grootste LPG-distributeurs wereldwijd) beschikken we over een centrale inkooppositie die ons toelaat ruime voorraden in te kopen en op te slaan. Ook beschikt Primagaz over meerdere centrale opslagplaatsen in België, die ons toelaten snel en flexibel te leveren en tegelijkertijd te voldoen aan de vraag vanuit de markt. 

Propaangas biedt je daarnaast niet alleen leverzekerheid, maar ook onafhankelijkheid. Je beslist namelijk zelf wanneer je gas bestelt.

Primagaz zorgt voor een snelle en vlotte overstap naar propaangas, of je nu van stookolie of van een andere energiebron komt. Op die manier ondervindt je hier zo weinig mogelijk hinder van en kan je snel verder met je activiteiten. In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team. Van de voorbereiding en de plaatsing tot de keuring en de eerste levering: wij staan altijd voor je klaar.

Propaangas stoot 20% minder CO₂ uit dan stookolie, en zelfs 70% minder als je kiest voor Futuria Propaan. Propaan stoot ook minder fijnstof uit dan hout- en pelletkachels. Bovendien loop je geen risico op lekken die de bodem kunnen verontreinigen en de hoge saneringskosten die daarbij komen kijken.

Het verschil tussen propaangas en aardgas

Propaangas is geen aardgas

Het grootste verschil tussen propaangas en aardgas zit natuurlijk in de opslag. Waar aardgas via het aardgasnetwerk wordt gedistribueerd, wordt propaangas in vloeibare vorm opgeslagen in gasflessen of een gastank. Dit kan zowel een bovengrondse als een ondergrondse gastank zijn.

Aardgas en propaangas kunnen echter wel voor dezelfde toepassingen gebruikt worden, zoals verwarmen, koken en warm water produceren. Het zijn beide heel veelzijdige energiebronnen.

Ten slotte is er de prijs. In tegenstelling tot de vrijgemaakte aardgasmarkt, waarin de prijs tot stand komt door vraag en aanbod, zal de propaanprijs nooit boven de maximumprijs gaan die door de overheid wordt vastgelegd.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...