Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Gele heftruck laadt vrachtwagen in

LPG voor heftrucks

Hou je vloot in beweging
Met een LPG-installatie

LPG: een oplossing op maat van jouw heftruckvloot

Voor bedrijven met een grote vloot heftrucks of met minimaal 5 heftrucks die permanent worden ingezet, is een vaste vulinstallatie op het terrein ideaal.

Afhankelijk van jouw situatie biedt Primagaz verschillende opties om een vaste installatie op LPG (ofwel propaangas) of Futuria Propaan te plaatsen op jouw site, en dit zonder installatiekosten. Onze adviseurs luisteren naar je wensen en helpen je om de juiste keuze te maken.

Heeft je bedrijf slechts een beperkte vloot heftrucks of worden je heftrucks niet permanent gebruikt? Dan kies je beter voor heftruckgasflessen als aandrijving.

Informatie over onze LPG-installaties

Hoe werkt een LPG-installatie?

Voor elke situatie biedt Primagaz een oplossing

Er zijn twee soorten vulinstallaties: een skid en een vaste tank (boven- of ondergronds) met zuilen. Je hoeft trouwens niet zelf te investeren in een LPG-installatie. Om veiligheidsredenen worden deze installaties namelijk verhuurd door Primagaz, wat ook wilt zeggen dat wij het volledige onderhoud en de keuringen ervan op ons nemen. Bovendien krijgt je personeel ter plaatse een opleiding ‘veilig gebruik van heftruckgas’.

Propaangas voor heftrucks met skid

Vulinstallatie met een skid

Een skid houdt in dat de propaanopslagtank en het afnamepunt of de zuil met het vulpistool op één frame staan. Deze installatie wordt in zijn geheel kant-en-klaar afgeleverd door Primagaz. De grootte van de tank wordt bepaald op basis van je geschat verbruik en de plaatsing van de tank is afhankelijk van de te respecteren veiligheidsafstanden. Onze skids zijn samengesteld uit de meest duurzame elementen en materialen: een bedrijfszekere sihi-pomp, inox slangkast, handig ZVG 2 ACME-vulpistool, enzovoort. Optioneel kan de zuil ook worden uitgerust met een tankregistratie, zodat je precies kunt meten hoeveel liters er per heftruck of per bestuurder werden getankt.

Propaan voor heftrucks: aparte gastank met zuil

Vaste tank met zuil(en)

Is een skid niet mogelijk? Dan vormt een boven- of ondergrondse tank met één of meerdere zuilen de oplossing. Voor bedrijven met een uitgestrekt terrein kan de zuil centraal op het terrein worden geplaatst. Op deze manier is de afstand om te gaan tanken voor de heftrucks kleiner en verspillen ze minder tijd en brandstof. Aangezien de tank en de zuil niet bij elkaar staan, moet je wel rekening houden met bijkomende kosten voor het leggen van de leidingen. De grootte van de tank wordt bepaald op basis van je geschat verbruik, en de plaatsing is afhankelijk van de te respecteren veiligheidsafstanden. Uiteraard is ook deze installatie samengesteld uit de meest duurzame elementen en materialen.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.