Slim en voordelig
Propaangas is een prima alternatief voor renovaties van elke omvang.
Wat te kiezen in plaats van stookolie?
Gebruik je momenteel stookolie, maar wil je overstappen naar een alternatief met een lagere impact op het milieu? Onze simulator maakt je wegwijs in de verschillende opties! Ik wil mijn mogelijkheden ontdekkenTegen 2030 moet de CO₂-uitstoot in Vlaanderen met 40% omlaag. Iedereen zal dus zijn steentje moeten bijdragen. Voldoet je huis niet aan de EPC-normen, dan geldt de renovatieverplichting. Deze houdt in dat wie een woning met label E of lager koopt, binnen de 5 jaar de nodige inspanningen moet doen om het gebouw (minstens) naar niveau D te brengen. Vervang je een oude stookolieketel door een nieuwe gascondensatieketel, dan heeft dit uiteraard een positieve impact op je E-peil. Voeg je later nog een hybride warmtepomp aan je installatie toe? Dan zakt het E-peil nóg verder en krijg je dus een betere EPC-score.
Voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2025 geldt een minimaal installatierendement van 130% voor centrale verwarmingssystemen. Het is bij Ingrijpende Energetische Renovaties (en nieuwbouw) daardoor niet meer mogelijk om enkel met een ketel op fossiele brandstoffen te verwarmen. Er zal minstens een warmtepomp bijgeplaatst moeten worden. Dit staat bepaald in het Energiebesluit van 3 mei 2024.
Deze regelgeving is dus ook van toepassing op de plaatsing van een gasketel op propaangas bij een Ingrijpende Energetische Renovatie. Propaangas is hier nog een oplossing, indien je het combineert met een hybride warmtepomp of een gaswarmtepomp.
De kostprijs van een propaangasinstallatie hangt af van verschillende factoren. Dankzij onze simulator bereken je in enkele minuten jouw indicatieve voorstel.
De prijs van propaangas is variabel en wordt bepaald door de overheid. Zo kan je als consument altijd rekenen op een correcte gasprijs.
Vraag je je af hoe een tank in je tuin eruit zou zien? Kijk dan zeker naar de foto's van onze klanten met een bovengrondse of ondergrondse gastank.
* gebaseerd op huishoudelijke verwarming en gemiddelde energie efficiëntie van huidige gebruikte installaties in België. (Tabel 2)
** Tabel 5
*** de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van biopropaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen biopropaan (100%) en conventioneel propaan.
Bron: studie CE Delft, 2021