Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 300 die geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan tot en met 31 maart 2023 je aanvraag indienen. Lees hier hoe je deze kan aanvragen.
Gezelschap eet buiten aan hun caravan

Caravan

Op reis met de caravan

Geniet van de vrijheid

Eropuit met de caravan

Met een caravan of camper neem je je huis overal met je mee. Dankzij propaangas geniet je op reis immers van hetzelfde comfort als thuis! Koken, verwarmen, warm water produceren: gasflessen maken het allemaal mogelijk.

Welke fles is het meest geschikt voor je caravan?

Hou je van korte vakanties, of ga je graag lang op reis? Primagaz zorgt voor een optimaal comfort in elke situatie. Afhankelijk van welke gasfles past in je caravan of camper kies je voor een EasyBlue PLUS, een EasyBlue XL, de robuuste PrimaBlue 10 of een PrimaBlack 10. Ontdek de mogelijkheden van propaangas in je caravan, camper of vakantiehuisje en geniet volop van je vrijheid!

Primagaz Easyblue plus gasfles in blauwe kleur

EasyBlue PLUS

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Gasfles Primagaz Easyblue xl in blauwe kleur

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Blauwe gasfles Primablue 10 met gekleurde bollen

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primablack 10 gasfles met gekleurde bollen

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor je vakantie

Nog meer gemak op reis

Of je nu continu rondtrekt of je op één plaats settelt: onze gasflessen voldoen aan al je eisen. Koken of barbecueën op gas, bijverwarming op koude avonden, de productie van warm water voor een deugddoende douche... Alles kan, altijd en overal.

De voordelen van propaangas

  • De EasyBlue XL en EasyBlue PLUS zijn lichtgewicht en makkelijk hanteerbaar op reis.
  • Kies voor Futuria Propaan in onze EasyBlue-gasflessen en verminder je ecologische voetafdruk tot 16%.
  • Neem meerdere gasflessen mee op reis als je wilt verwarmen, koken en barbecueën. Voor je gemak kan je de gasflessen met elkaar verbinden.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat in kilo het gewicht van de gasfles indien ze leeg zou zijn. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten en zo het totale gewicht meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Je kan ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat je eenvoudig kan plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer je gasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.


Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.


Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.