De energieprijzen zijn gestegen. Wat betekent dit concreet voor jou en wat kan je zelf doen om de impact op je energiefactuur te verminderen? Lees meer.

Caravan

Op reis met de caravan
Geniet van de vrijheid

Ontdek onze gasflessen

Eropuit met de caravan

Met een caravan of camper neem je je huis overal met je mee. Dankzij propaangas geniet je op reis immers van hetzelfde comfort als thuis! Koken, verwarmen, warm water produceren: gasflessen maken het allemaal mogelijk.

Welke fles is het meest geschikt voor je caravan?

Hou je van korte vakanties, of ga je graag lang op reis? Primagaz zorgt voor een optimaal comfort in elke situatie. Afhankelijk van welke gasfles past in je caravan of camper kies je voor een EasyBlue PLUS, een EasyBlue XL, de robuuste PrimaBlue 10 of een PrimaBlack 10. Ontdek de mogelijkheden van propaangas in je caravan, camper of vakantiehuisje en geniet volop van je vrijheid!
Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz Blue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primagaz Black

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor je vakantie

Nog meer gemak op reis

Of je nu continu rondtrekt of je op één plaats settelt: onze gasflessen voldoen aan al je eisen. Koken of barbecueën op gas, bijverwarming op koude avonden, de productie van warm water voor een deugddoende douche... Alles kan, altijd en overal.

De voordelen van propaangas

  • De EasyBlue XL en EasyBlue PLUS zijn lichtgewicht en makkelijk hanteerbaar op reis.
  • Kies voor biopropaan in onze EasyBlue-gasflessen en verminder je ecologische voetafdruk tot 80%.
  • Neem meerdere gasflessen mee op reis als je wilt verwarmen, koken en barbecueën. Voor je gemak kan je de gasflessen met elkaar verbinden.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.