Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Caravan

Op reis met de caravan
Geniet van de vrijheid

Ontdek onze gasflessen

Eropuit met de caravan

Met een caravan of camper neem je je huis overal met je mee. Dankzij propaangas geniet je op reis immers van hetzelfde comfort als thuis! Koken, verwarmen, warm water produceren: gasflessen maken het allemaal mogelijk.

Welke fles is het meest geschikt voor je caravan?

Hou je van korte vakanties, of ga je graag lang op reis? Primagaz zorgt voor een optimaal comfort in elke situatie. Afhankelijk van welke gasfles past in je caravan of camper kies je voor een EasyBlue PLUS, een EasyBlue XL, de robuuste PrimaBlue 10 of een PrimaBlack 10. Ontdek de mogelijkheden van propaangas in je caravan, camper of vakantiehuisje en geniet volop van je vrijheid!
Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz Blue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primagaz Black

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor je vakantie

Nog meer gemak op reis

Of je nu continu rondtrekt of je op één plaats settelt: onze gasflessen voldoen aan al je eisen. Koken of barbecueën op gas, bijverwarming op koude avonden, de productie van warm water voor een deugddoende douche... Alles kan, altijd en overal.

De voordelen van propaangas

  • De EasyBlue XL en EasyBlue PLUS zijn lichtgewicht en makkelijk hanteerbaar op reis.
  • Kies voor biopropaan in onze EasyBlue-gasflessen en verminder je ecologische voetafdruk tot 80%.
  • Neem meerdere gasflessen mee op reis als je wilt verwarmen, koken en barbecueën. Voor je gemak kan je de gasflessen met elkaar verbinden.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter twee technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten, zodat je het totale gewicht kan meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de fles zit.
  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Voor het EasyBlue-gasflessengamma (EasyBlue XL en EasyBlue PLUS) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kan je de resterende inhoud van je gasfles meten.

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.