Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 300 die geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan tot en met 31 maart 2023 je aanvraag indienen. Lees hier hoe je deze kan aanvragen.
Gezin doet aan barbecueën in de tuin

BBQ

Barbecueën op gas

Smakelijk makkelijk!

Elke dag BBQ-plezier met gas

Zou jij elke dag willen genieten van je favoriete gerecht op de grill? Met een gasbarbecue en de EasyBlue-gasflessen van Primagaz kan dat perfect. Barbecueën op gas is namelijk snel én eenvoudig — je hoeft alleen maar de knop om te draaien. Een spontane barbecue is dus nooit ver weg!

Welke fles is het meest geschikt voor jouw BBQ?

Het EasyBlue-assortiment van Primagaz bevat verschillende gasflessen om te barbecueën. Zo zijn er de EasyBlue PLUS (6 kg) en EasyBlue XL (9,5 kg), beide gevuld met 20% Futuria Propaan. Deze gasflessen dragen bij aan een beter milieu, aangezien Futuria Propaan exact dezelfde prestaties levert als traditioneel propaan, maar minder belastend is voor het milieu. 

Daarbovenop zijn de EasyBlue-gasflessen makkelijk te hanteren, licht van gewicht én ook geschikt voor andere toepassingen. Ontdek hier alle voordelen van EasyBlue.

Gasfles Primagaz Easyblue xl in blauwe kleur

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Primagaz Easyblue plus gasfles in blauwe kleur

EasyBlue PLUS

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor de BBQ

Geniet van buiten koken

Je hoeft niet meteen een grillmaster te zijn om goed te kunnen barbecueën op gas. Met gas heb je immers directe controle over de snelheid waarmee je gerechten klaarmaakt. Je kan de temperatuur eenvoudig regelen, of het nu om vlees, vis of groenten gaat. Sluit de gasfles aan op je barbecue of grill, zet hem aan en je kan meteen beginnen. Wachten tot de kolen heet genoeg zijn, is verleden tijd!

De voordelen van propaangas

  • Gasbarbecues zijn binnen 10 tot 15 minuten heet.
  • De temperatuur is makkelijk constant te houden en kan je ook snel verhogen of verlagen.
  • Met uitzondering van het rooster dat je elke keer schoonmaakt, moet je alleen af en toe de gasbranders reinigen.
  • Met (Futuria) Propaan ligt de fijnstof-uitstoot aanzienlijk lager dan bij een houtskoolbarbecue, en Futuria Propaan heeft ook een lage CO2-uitstoot. Zo draag je je steentje bij aan een gezonder leefmilieu.

Gezellig buiten nagenieten? 

Haal alles uit je tuin of terras, ook als het kouder wordt

Wil je na je barbecue nog zo lang mogelijk buiten kunnen nagenieten, ook wanneer de zon verdwenen is?
Dan is een terrasverwarmer op gas de ideale oplossing. Op die manier hoeven gezellige onderonsjes met vrienden of familie niet te wijken wanneer de temperaturen dalen en haal je alles uit je tuin of terras.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat in kilo het gewicht van de gasfles indien ze leeg zou zijn. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten en zo het totale gewicht meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Je kan ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat je eenvoudig kan plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer je gasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.


Lege gasflessen of gasflessen die je niet meer gebruikt kan je inleveren bij een officieel Primagaz-verkooppunt. Als je een lege Primagaz-fles inlevert bij een van onze Primagaz-verkooppunten, krijg je het betaalde statiegeld terug. Hoeveel statiegeld je krijgt, is afhankelijk van de grootte van de gasfles en van het type:

- Er wordt € 15 statiegeld betaald voor de propaanflessen van 10,5 kg.
- Er wordt € 25 statiegeld betaald voor de propaanflessen van 18 kg, 25 kg, 28 kg, 33 kg en 46,5 kg.
- Het statiegeld voor de EasyBlue Plus bedraagt € 25, voor de EasyBlue XL € 35

 
Het statiegeld van een gasfles omvat de kosten en het onderhoud ervan. Lege gasflessen worden namelijk opnieuw gevuld in een erkend vulcentrum. Ga naar de dealer locator om een verkooppunt in je buurt te vinden waar je lege gasflessen kan inleveren.

Wil je nog meer informatie over het omruilen van gasflessen? Raadpleeg dan onze tips en advies.


Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.