Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.
bbq

BBQ

Barbecueën op gas
Smakelijk makkelijk!

Ontdek onze gasflessen

Meer BBQ-plezier met gas

Op mooie zomerdagen genieten van je tuin, familie en vrienden... Een barbecue mag daar niet bij ontbreken. Hou je van ultiem gebruiksgemak, dan is een gasbarbecue echt iets voor jou. Met de juiste gasfles ben je er helemaal klaar voor!

Welke fles is het meest geschikt voor jouw BBQ?

Het EasyBlue-assortiment van Primagaz bevat verschillende gasflessen om te barbecueën. Zo zijn er de EasyBlue PLUS (6 kg) en EasyBlue XL (9,5 kg), beide gevuld met biopropaan. Deze gasflessen in lichtgewicht staal zijn erg handig in gebruik en dragen bij aan een beter milieu. Biopropaan levert immers exact dezelfde prestaties als traditioneel propaan, maar is tot 80% minder belastend voor het milieu.

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor de BBQ

Geniet van buiten koken

Je hoeft niet meteen een grillmaster te zijn om goed te kunnen barbecueën op gas. Met gas heb je immers directe controle over de snelheid waarmee je gerechten klaarmaakt. Je kan de temperatuur eenvoudig regelen, of het nu om vlees, vis of groenten gaat. Sluit de gasfles aan op je barbecue of grill, zet hem aan en je kan meteen beginnen. Wachten tot de kolen heet genoeg zijn, is verleden tijd!

De voordelen van propaangas

  • Gasbarbecues zijn binnen 10 tot 15 minuten heet.
  • De temperatuur is makkelijk constant te houden terwijl je de hitte ook snel kunt verhogen of verlagen.
  • Met uitzondering van het rooster dat je elke keer schoonmaakt, moet je alleen af en toe de gasbranders reinigen.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar.

Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler het dichtst in je buurt.

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.