De energieprijzen zijn gestegen. Wat betekent dit concreet voor jou en wat kan je zelf doen om de impact op je energiefactuur te verminderen? Lees meer.

bbq

BBQ

Barbecueën op gas
Smakelijk makkelijk!

Ontdek onze gasflessen Vind de perfecte gasfles

Meer BBQ-plezier met gas

Op mooie zomerdagen genieten van je tuin, familie en vrienden... Een barbecue mag daar niet bij ontbreken. Hou je van ultiem gebruiksgemak, dan is een gasbarbecue echt iets voor jou. Met de juiste gasfles ben je er helemaal klaar voor!

Welke fles is het meest geschikt voor jouw BBQ?

Het EasyBlue-assortiment van Primagaz bevat verschillende gasflessen om te barbecueën. Zo zijn er de EasyBlue PLUS (6 kg) en EasyBlue XL (9,5 kg), beide gevuld met biopropaan. Deze gasflessen dragen bij aan een beter milieu, aangezien biopropaan exact dezelfde prestaties levert als traditioneel propaan, maar is minder belastend voor het milieu. 
Daarbovenop zijn de EasyBlue-gasflessen makkelijk te hanteren, licht van gewicht én ook geschikt voor andere toepassingen. Ontdek hier alle voordelen van EasyBlue.

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor de BBQ

Geniet van buiten koken

Je hoeft niet meteen een grillmaster te zijn om goed te kunnen barbecueën op gas. Met gas heb je immers directe controle over de snelheid waarmee je gerechten klaarmaakt. Je kan de temperatuur eenvoudig regelen, of het nu om vlees, vis of groenten gaat. Sluit de gasfles aan op je barbecue of grill, zet hem aan en je kan meteen beginnen. Wachten tot de kolen heet genoeg zijn, is verleden tijd!

De voordelen van propaangas

  • Gasbarbecues zijn binnen 10 tot 15 minuten heet.
  • De temperatuur is makkelijk constant te houden en kan je ook snel verhogen of verlagen.
  • Met uitzondering van het rooster dat je elke keer schoonmaakt, moet je alleen af en toe de gasbranders reinigen.
  • Met (bio)propaan ligt de fijnstof-uitstoot aanzienlijk lager dan bij een houtskoolbarbecue. En biopropaan heeft ook een lage CO2-uitstoot. Zo draag je je steentje bij aan een gezonder leefmilieu.

Gezellig buiten nagenieten? 

Haal alles uit je tuin of terras, ook als het kouder wordt

Wil je na je barbecue nog zo lang mogelijk buiten kunnen nagenieten, ook wanneer de zon verdwenen is?
Dan is een terrasverwarmer op gas de ideale oplossing. Op die manier hoeven gezellige onderonsjes met vrienden of familie niet te wijken wanneer de temperaturen dalen en haal je alles uit je tuin of terras.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.