Grillen met directe warmte
Deze methode is het meest geschikt voor voedsel dat minder dan 20 minuten op de gasbarbecue moet. Denk aan worstjes, garnalen, hamburgers of groentespiesen.
Zo ga je te werk:
- Draai alle branders van je gasbarbecue open en sluit het deksel.
- Zodra de barbecue de juiste temperatuur heeft bereikt, borstel je het grillrooster lichtjes schoon.
- Vet het grillrooster in, bijvoorbeeld met anti-aanbakspray van Weber.
- Leg het voedsel op het rooster, recht boven de branders, en sluit het deksel tot het voedsel gaar is.
Grillen met indirecte warmte
Indirecte warmte is perfect voor voedsel dat langzaam moet garen. Vergelijk het met een heteluchtoven: de indirecte warmte zorgt dat je vlees binnenin goed gaart, zonder dat de buitenkant aanbrandt.
Zo doe je het:
- Steek de buitenste branders van je gasbarbecue aan en sluit het deksel. Gebruik je een barbecue met twee branders? Steek dan alleen de brander aan de zijkant aan.
- Borstel het grillrooster lichtjes schoon zodra de barbecue de juiste temperatuur bereikt heeft.
- Leg het eten op het grillrooster, maar zorg dat het niet recht boven de aangestoken brander(s) ligt.
- Sluit het deksel, aftellen, en… Smakelijk!
Tip: Gebruik je een gasbarbecue met slechts één brander? Leg het voedsel dan op een verhoogd rooster in het midden van de barbecue, zodat het hoger dan normaal komt te liggen.
Klaar voor je volgende barbecue, met de EasyBlue-gasflessen van Primagaz
Nu je de belangrijkste grillmethodes kent is het tijd om je kennis toe te passen! En met de EasyBlue-gasflessen van Primagaz (beschikbaar in 6 kg en 9,5 kg) belooft het al helemaal een geslaagde barbecue te worden. Deze flessen zijn erg licht, makkelijk te hanteren én gevuld met 20% Futuria Propaan, dat minder belastend is voor het milieu. Ontdek hier alle voordelen van EasyBlue.