Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

21/12/2021

Elk weer is barbecueweer dankzij EasyBlue van Primagaz

Wil je niet tot de zomer wachten totdat je een barbecue kan organiseren voor je vrienden? Of wil je eens iets anders eten dan fondue of steengrill tijdens de feestdagen met je familie? Wacht dan niet langer, want ook bij deze koude wintertemperaturen kan je perfect barbecueën! Dankzij deze 10 tips zorg jij voor een geslaagde winterbarbecue.

1. Licht je gasten goed in

Laat je gasten duidelijk weten dat het om een winterbarbecue gaat wanneer je ze uitnodigt, zodat ze niet vergeten zich lekker warm te kleden.

2. Zorg voor warmte tijdens het eten

Je wilt natuurlijk niet dat je gasten het koud krijgen tijdens het eten. Plaats dus zeker enkele terrasheaters op propaangas om je gezelschap te beschermen tegen de winterkoude. Pluspunt: ze zorgen ook voor extra sfeer en gezelligheid! Met de EasyBlue-gasflessen van Primagaz verwarm je goedkoop en efficiënt. Deze lichtgewicht gasflessen zijn bovendien gevuld met 20% Futuria Propaan: superhandig én ook nog eens beter voor het milieu!

3. Voorzie een back-upplan

Voorzie steeds een back-upplan wanneer ze regen, sneeuw of veel wind voorspellen. Of voorzie een partytent, zo zit iedereen lekker droog, maar nog steeds samen buiten. Better safe than sorry!

4. Zet de barbecue uit de wind

Als er veel koude wind op de barbecue blaast, wordt de temperatuur van je barbecue beïnvloed waardoor het vlees minder snel gaar wordt. Kies daarom voor een gasbarbecue met gesloten deksel: zo kan je eenvoudig de temperatuur regelen en constant houden.

5. Haal voldoende brandstof in huis

Als het kouder buiten is, duurt het ook wat langer om je barbecue op te warmen. Check dus op voorhand of je gasfles nog vol genoeg is, of zorg voor alle zekerheid voor een reservegasfles. Afhankelijk van de grootte van je barbecue kan je kiezen voor de EasyBlue PLUS (6 kg) of de EasyBlue XL (9,5 kg), beide gevuld met 20% Futuria Propaan. De gasfles kan je eenvoudig aansluiten en binnen de 15 minuten ben je aan het grillen.

6. Winterbarbecue = winterdrankjes

Een wijntje of biertje smaakt altijd bij een barbecue, maar er zijn ook vele lekkere, winterse drankjes die heerlijk smaken bij een winterbarbecue, zoals glühwein, jenever of cider.

7. Ga voor seizoensgroenten

De groenten die je serveert op een winterbarbecue verschillen wel wat van die van een zomerbarbecue. Kies vooral voor groenten die je kan grillen op de barbecue, zoals knolselder, pompoen, pastinaak, paddenstoelen, wortelen, enz. Met een gasbarbecue kan je eenvoudig de temperatuur constant houden en verhogen of verlagen. Zo heb je controle over de snelheid waarmee je gerechten klaarmaakt.

8. Kies voor aangepast vlees

In de winter mag het wel wat meer zijn en kies je best voor stevige kost. Denk aan spek, steak en wild.

9. Maak het gezellig met sfeerverlichting

Zorg voor voldoende lichtjes, kaarsen en lampionnen om de boel wat gezellig te maken. Voorzie ook voldoende licht rond de barbecue voor de kok!

10. Sluit af met een winterwandeling

Maak na het eten een winterwandeling en verras je gasten na de winterwandeling met een lekker dessertje vanop de barbecue, zoals s’mores, gezellig en lekker!

Om aan al jouw behoeften te voldoen, beschikt Primagaz over een uitgebreid assortiment, zodat je altijd een gepaste gasfles vindt. Weet je niet zeker welke gasfles je moet kopen voor jouw toestel? Doorloop dan onze flessenconfigurator en ontdek welke gasfles het best geschikt is. Of bekijk het volledige assortiment. Gasfles gekozen? Een verkooppunt bij jou in de buurt vind je makkelijk via onze dealer locator.

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis?
Breng je lege gasfles binnen en ontvang statiegeld