Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Easyblue gasfles Primagaz met koppel en illustraties

Futuria Propaan

Gas wordt groen

Kies voor een duurzame energie, thuis en daarbuiten

De nieuwe generatie propaan, nu ook in flessen

Wist je dat Futuria Propaan van Primagaz ook beschikbaar is in gasflessen?

Onze EasyBlue-gasflessen zijn de eerste op de markt met Futuria Propaan: een hernieuwbare energie die geproduceerd wordt uit biomassa en die dezelfde prestaties levert als conventioneel propaangas, maar wel met een lagere CO₂-uitstoot. De EasyBlue-flessen zijn beschikbaar voor zowel particulieren als professionelen en kunnen gebruikt worden voor een waaier aan toepassingen. Om te koken, te barbecueën, tijdens het kamperen of in je caravan, en zelfs om op een ecologische manier onkruid te verdelgen.

Met Futuria Propaan maak je een duurzame energiekeuze en verklein je je ecologische voetafdruk - in je bedrijf, bij je thuis, en in je vrije tijd. Het was nog nooit zo makkelijk om iets goeds te doen voor onze planeet.

Vader en zoon in het boos met gasfles biopropaan

Waarom Futuria Propaan?

  • Verklein je ecologische voetafdruk en zorg mee voor een betere luchtkwaliteit
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (koken, barbecueën, kamperen, onkruidbestrijding, bij- of terrasverwarming...)
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder je installatie of apparaten te moeten aanpassen
  • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Exclusief bij Primagaz

Kies voor een gasfles met Futuria Propaan en verklein eenvoudig je ecologische voetafdruk. Wij zijn in Europa de exclusieve verdeler van deze hernieuwbare energie die geproduceerd wordt uit biomassa.

Ontdek het EasyBlue-gamma

Een duurzame gasfles met 20% Futuria Propaan, verkrijgbaar in 9,5 kg of 6 kg afhankelijk van je behoeften.

Easyblue XL

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Easyblue Plus

EasyBlue PLUS

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Verlaag je CO₂-uitstoot.

Een lage impact op het milieu.

Een barbecuesessie met propaan, Futuria Propaan of een mix van beiden stoot 99% minder CO (koolstofoxides) en 99,7% minder fijnstof uit in vergelijking met houtskool. Deze emissies zijn verantwoordelijk voor luchtvervuiling en beïnvloeden de werking van onze luchtwegen, longen en hart. Door te barbecueën met propaan of Futuria Propaan verklein je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar zorg je ook mee voor een betere luchtkwaliteit.

Propaan en Futuria Propaan zitten op hetzelfde niveau van emissies die impact hebben op de luchtkwaliteit, omdat zij dezelfde chemische samenstelling hebben.

Bron: Studie CE Delft, 2021

Vind de gasfles die jij nodig hebt

Altijd een energieoplossing op jouw maat

Lees al onze tips en adviezen voor een zorgeloos gebruik

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.


Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.


Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat in kilo het gewicht van de gasfles indien ze leeg zou zijn. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten en zo het totale gewicht meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Je kan ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat je eenvoudig kan plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer je gasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.


Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Ga je langer op vakantie en gebruik je een gasfles, overweeg dan een ontspanner waarop twee gasflessen kunnen worden aangesloten. Je Primagaz-gasfles laten vullen buiten de Benelux is meestal niet mogelijk en twee flessen is dan ideaal. Veel van deze ontspanners of gasdrukregelaars met een splitter hebben een handmatige of zelfs automatische omschakeling. Is de eerste gasfles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de tweede gasfles. Gebeurt dit automatisch, dan zal de gastoevoer doorlopen en kun je blijven koken of kan de verwarming zijn werk blijven doen.

*de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van Futuria Propaan en het type barbecuetoestel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen Futuria Propaan (100%) en propaan of houtskool voor barbecue toepassing.

Bron: studie CE Delft, 2021