De energieprijzen zijn gestegen. Wat betekent dit concreet voor jou en wat kan je zelf doen om de impact op je energiefactuur te verminderen? Lees meer.

Kamperen Tent

Kamperen

Comfortabel kamperen
Waar je maar wilt

Ontdek onze gasflessen

Koken tijdens het kamperen

Op vakantie met de tent, camper of caravan, zalig! Je bent zo vrij als een vogel en overnacht waar je maar wilt. En koken? Ook dat kan altijd en overal, als je maar de juiste gasfles bij je hebt.

Welke fles is het meest geschikt om mee te kamperen?

Wanneer je gaat kamperen wil je niet te veel gewicht meezeulen. Daarom zijn onze EasyBlue-gasflessen verkrijgbaar in verschillende formaten: de kleinere, handzame EasyBlue PLUS met een inhoud van 6 kg en de grote EasyBlue XL met een inhoud van 9,5 kg. Ideaal om te koken of barbecueën tijdens het kamperen, volledig op jouw maat.

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen om te kamperen

Zonder zorgen op vakantie

Ga je voor een lange periode op reis, of maak je eerder een korte trip? Ben je een fervent gebruiker van je buitenkeuken, of kook je alleen maar als het echt nodig is? Hoe dan ook: door te koken op gas kan je altijd en overal lekkere maaltijden bereiden.

De voordelen van propaangas

  • Koken op gas is snel, eenvoudig en proper. Zo geniet je optimaal van je vakantie. 
  • Je kan gasflessen ook aansluiten op kleine verwarmingstoestellen zoals een terrasverwarmer.
  • De gasflessen van Primagaz nemen weinig plaats in en zijn handig om mee te nemen.

Kamperen familie

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.