Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 300 die geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan tot en met 31 maart 2023 je aanvraag indienen. Lees hier hoe je deze kan aanvragen.
Kamperend koppel in gesprek buiten de tent

Kamperen

Comfortabel kamperen

Waar je maar wilt

Koken tijdens het kamperen

Op vakantie met de tent, camper of caravan, zalig! Je bent zo vrij als een vogel en overnacht waar je maar wilt. En koken? Ook dat kan altijd en overal, als je maar de juiste gasfles bij je hebt.

Welke fles is het meest geschikt om mee te kamperen?

Wanneer je gaat kamperen wil je niet te veel gewicht meezeulen. Daarom zijn onze EasyBlue-gasflessen verkrijgbaar in verschillende formaten: de kleinere, handzame EasyBlue PLUS met een inhoud van 6 kg en de grote EasyBlue XL met een inhoud van 9,5 kg. Ideaal om te koken of barbecueën tijdens het kamperen, volledig op jouw maat.

Gasfles Primagaz Easyblue xl in blauwe kleur

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Primagaz Easyblue plus gasfles in blauwe kleur

EasyBlue PLUS

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen om te kamperen

Zonder zorgen op vakantie

Ga je voor een lange periode op reis, of maak je eerder een korte trip? Ben je een fervent gebruiker van je buitenkeuken, of kook je alleen maar als het echt nodig is? Hoe dan ook: door te koken op gas kan je altijd en overal lekkere maaltijden bereiden.

De voordelen van propaangas

  • Koken op gas is snel, eenvoudig en proper. Zo geniet je optimaal van je vakantie. 
  • Je kan gasflessen ook aansluiten op kleine verwarmingstoestellen zoals een terrasverwarmer.
  • De gasflessen van Primagaz nemen weinig plaats in en zijn handig om mee te nemen.

Kamperen familie

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.


Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.


Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat in kilo het gewicht van de gasfles indien ze leeg zou zijn. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten en zo het totale gewicht meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Je kan ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat je eenvoudig kan plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer je gasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.


Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Ga je langer op vakantie en gebruik je een gasfles, overweeg dan een ontspanner waarop twee gasflessen kunnen worden aangesloten. Je Primagaz-gasfles laten vullen buiten de Benelux is meestal niet mogelijk en twee flessen is dan ideaal. Veel van deze ontspanners of gasdrukregelaars met een splitter hebben een handmatige of zelfs automatische omschakeling. Is de eerste gasfles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de tweede gasfles. Gebeurt dit automatisch, dan zal de gastoevoer doorlopen en kun je blijven koken of kan de verwarming zijn werk blijven doen.