Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Kamperend koppel in gesprek buiten de tent

Kamperen

De beste gasflessen


voor op de camping

Koken op de camping

Op vakantie met de tent, camper of caravan, zalig! Je bent zo vrij als een vogel en overnacht waar je maar wilt. En koken? Ook dat kan altijd en overal, als je maar de juiste gasfles bij je hebt.

Welke fles is het meest geschikt om mee te kamperen?

Wanneer je gaat kamperen wil je niet te veel gewicht meezeulen. Daarom zijn onze EasyBlue-gasflessen verkrijgbaar in verschillende formaten: de kleinere, handzame EasyBlue PLUS met een inhoud van 6 kg en de grote EasyBlue XL met een inhoud van 9,5 kg. Ideaal om te koken of barbecueën op de camping, volledig op jouw maat.

Easyblue XL

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Easyblue Plus

EasyBlue PLUS

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen om te kamperen

Zonder zorgen op vakantie

Ga je voor een lange periode op reis, of maak je eerder een korte trip? Ben je een fervent gebruiker van je buitenkeuken, of kook je alleen maar als het echt nodig is? Hoe dan ook: door te koken op gas kan je altijd en overal lekkere maaltijden bereiden.

De voordelen van propaangas

  • Koken op gas is snel, eenvoudig en proper. Zo geniet je optimaal van je vakantie. 
  • Je kan gasflessen ook aansluiten op kleine verwarmingstoestellen zoals een terrasverwarmer.
  • De gasflessen van Primagaz nemen weinig plaats in en zijn handig om mee te nemen.

Kamperen familie

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat in kilo het gewicht van de gasfles indien ze leeg zou zijn. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten en zo het totale gewicht meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Je kan ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat je eenvoudig kan plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer je gasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.


Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.


Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.


Nog een lege Primagaz-gasfles in huis?
Breng je lege gasfles binnen en ontvang statiegeld