Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Geniet ook in de winter van je tuin en terras, met terrasverwarming op gas

Terrasverwarming op gas: tips en voordelen
Barbecueën op je terras, zonnebaden in de tuin, ‘s avonds nog gezellig buiten zitten met vrienden, ... In de zomer leven we eigenlijk meer buiten dan binnen. Vind jij het ook zo jammer om in het najaar je tuinmeubelen weer op te bergen? Dan hebben we goed nieuws, want dankzij de EasyBlue-gasflessen van Primagaz geniet je in de winter minstens even hard van je tuin of terras. Zo kan je met deze gasflessen niet alleen een gezellige winterbarbecue organiseren, maar kan je ze ook gebruiken voor je terrasverwarming.

De voordelen van terrasverwarming op gas

Een terrasverwarmer op gas brengt je de typische warmte en gezelligheid van een flakkerend vuur, maar dan zonder rook of geur. Bovendien vind je deze terrasverwarmers in allerlei soorten en maten, van sfeervolle terrashaarden tot moderne vuurtafels. 

Een groot voordeel van terrasverwarming op gas is dat je geen elektriciteitsaansluiting nodig hebt. Omdat er geen snoer aan verbonden is zijn de verwarmers makkelijk te verplaatsen, zodat je ze vlot kan verzetten afhankelijk van hoeveel mensen je over de vloer krijgt. 

Sluit je jouw terrasverwarmer aan op een EasyBlue-gasfles? Dan verlaag je ook nog eens je ecologische voetafdruk, want deze flessen zijn voor 20% gevuld met het hernieuwbare Futuria Propaan.  

Welke gasfles gebruik je best voor een terrasverwarmer?

Gasflessen op propaan zijn de beste keuze voor terrasverwarming op gas. Omdat propaan bestand is tegen de vrieskou kan je de flessen namelijk ook zonder probleem buiten laten staan wanneer je ze niet gebruikt.

Onze EasyBlue XL (9,5 kg) is de perfecte gasfles voor je terrasverwarming: erg licht, makkelijk te hanteren en eenvoudig aan te sluiten. Je moet enkel opletten dat je de juiste ontspanner gebruikt. Voor een EasyBlue-gasfles is dit een DIN-ontspanner.

Twijfel je toch over de juiste aansluiting? De verkoper in jouw Primagaz-verkooppunt kan je zeker helpen. Of ben je niet helemaal zeker welke gasfles je moet kiezen? Onze online flessenconfigurator helpt je op weg.

Hoelang kan je verwarmen met één gasfles?

Met de EasyBlue XL brandt een terrasverwarmer van 3 kW ongeveer 40 uur. De hoeveelheid propaan in de gasfles neemt echter wel af wanneer je ze gebruikt, waardoor het debiet mindert. Dat betekent dat ook het vermogen van de verwarmer een beetje zal afnemen wanneer de gasfles bijna leeg is.

Ruil je lege gasfles om voor een vol exemplaar

Zijn jouw Primagaz-gasflessen volledig leeg na een hele zomer barbecueën? Ga snel langs bij je verdeler en ruil ze in voor volle flessen. Zo kan je meteen beginnen met het klaarzetten van jouw gezellige winterterras! Vind hier een Primagaz-verkooppunt in jouw buurt.