Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

14/12/2022

Warme wintertip: organiseer eens een feestelijke winterbarbecue

Wie denkt aan barbecueën, die denkt waarschijnlijk ook aan warme zomerdagen. Maar waarom zou je ‘s winters de barbecue achter slot en grendel opbergen? Er is immers niks zo gezellig als een warme winterbarbecue. Bovendien sta je met een gasbarbecue al in een handomdraai te grillen. Voeg nog wat gezellige lichtjes en een terrasverwarmer toe, en je bent klaar voor een knusse winteravond!

 

Een winterbarbecue op gas

Een gasbarbecue staat garant voor gezellige etentjes met vrienden en familie. Of wat dacht je van een originele kerstborrel? Een barbecue op gas biedt je verschillende voordelen:

  • Met een gasbarbecue is er geen tijd om van de kou te rillen — voor je het weet sla je al aan het grillen! Een barbecue op gas is warm binnen de 15 minuten. Ideaal dus voor last-minute winterfeestjes.
  • Tijdens het barbecueën stel je heel makkelijk de temperatuur in. Zo voorzie je voor iedereen het perfecte stukje vlees.
  • Een gasbarbecue schoonmaken gaat al bijna even snel als het aansteken. Organiseer dus gerust meerdere bbq’s of kerstborrels na elkaar!

Ontdek meer voordelen van een barbecue op gas in ons artikel “Waarom kiezen voor een gasbarbecue?”.

Welke gasflessen heb je nodig?

Om te barbecueën op gas vind je in het Primagaz-assortiment 2 perfecte gasflessen: de EasyBlue PLUS van 6 kg en de EasyBlue XL van 9,5 kg.

Door hun lichte gewicht zijn deze flessen erg handig in gebruik. Bovendien zijn ze veilig én ook duurzaam. De EasyBlue-gasflessen zijn namelijk gevuld met 20% Futuria Propaan: een hernieuwbare energie die geproduceerd wordt uit biomassa. Futuria Propaan levert dezelfde prestaties als conventioneel propaangas, maar dan met een lagere CO₂-uitstoot

Meer informatie over barbecueën met EasyBlue vind je op deze pagina.

Gezelligheid troef met een terrasverwarmer

Natuurlijk wil je je gasten niet in de kou laten staan. Lekker warme dekentjes zijn een knusse oplossing, maar met een terrasverwarmer maak je jouw winterbarbecue helemaal compleet.

Een terrasverwarmer op gas zet je neer waar je maar wilt. Dit type verwarmer werkt namelijk op gasflessen. Er hoeft dus geen stopcontact in de buurt te zijn en je wordt niet gehinderd door een snoer.

Om zo lang mogelijk van je terrasverwarming te genieten, raden we de EasyBlue XL aan. Met deze gasfles profiteer je zowel in de winter als in de zomer extra lang van gezellige avondjes buiten.

Graag nog meer tips voor een geslaagde barbecue? Die lees je hier!

Klaar voor jouw winterbarbecue?

Echte grillfanaten, die barbecueën gewoon het hele jaar door op een handige gasbarbecue. Word jij helemaal warm bij het idee van een winterse barbecue? Of wil je dit jaar een originele kerstborrel organiseren met vrienden en familie rond de gasbbq?
Vind hier een Primagaz-verdeler in je buurt.