Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Wist jij dat je deze recepten op de gasbarbecue kan klaarmaken?

Recept voor mosselen in marinarasaus op de gasbarbecue
Van worstjes tot koteletten en hamburgers: de klassiekers, die kan je gasbarbecue moeiteloos aan. Maar dat is niet alles! Er zijn nog heel wat andere, makkelijke gerechten waarvan je nooit had gedacht dat je ze op de gasbarbecue kon bereiden. Klaar voor een culinaire openbaring?

Makkelijk te gebruiken, veelzijdig in te zetten

Met een gasbarbecue wordt barbecueën een fluitje van een cent. Het vuur is meteen op temperatuur, zodat je al snel kan starten met grillen. Bovendien is de temperatuur simpel te regelen en kan je elk stukje vlees volgens de perfecte cuisson klaarmaken.

Een gasbarbecue is dus erg makkelijk in gebruik, maar daarnaast ook heel veelzijdig om op te koken. Wist je bijvoorbeeld dat je wraps kan grillen op je gasbarbecue? Of dat je er zelfs een cake op kan bakken? Alles wat je nodig hebt is één simpel accessoire uit het Weber-assortiment, waarmee je jouw barbecue-ervaring meteen naar een heel ander niveau tilt.

Drie verrassende recepten voor de gasbarbecue

Wraps met scampi op de gasbarbecue.

1. Gegrilde wraps met scampi

Maak je klaar voor een smaakvol avontuur! Met ingrediënten als zure room, appel, wortel en walnoten kan het niet anders dan dat deze wraps met scampi een echte smaakbom zijn. Haal je bakplaat boven en probeer het recept zeker eens uit.

Bekijk het recept voor wraps op de gasbarbecue >

Recept voor mosselen in marinarasaus op de gasbarbecue

2. Mosselen in marinarasaus

Proef de zomer op je gasbarbecue met dit recept voor mosselen in marinarasaus. Met slechts een paar ingrediënten tover je zo een culinair hoogstandje op tafel, én merk je meteen hoe veelzijdig een barbecuewok wel is.

Bekijk het recept voor mosselen op de gasbarbecue >

Chocoladecake om op de gasbarbecue te maken

3. Chocoladecake

Als laatste delen we een dessert voor op de barbecue, en wat voor eentje! Deze chocoladecake maak je klaar in een taartvorm waardoor hij binnenin heerlijk zacht blijft, en afwerken doe je met een laagje gesmolten witte chocolade.

Bekijk het recept voor chocoladecake op de barbecue >

Nog een laatste must-have...

Met de Weber-accessoires heb je alles in huis om de meest gevarieerde gerechten klaar te maken op je gasbarbecue. En dan blijft er nog één must-have over: de EasyBlue-gasflessen van Primagaz. Deze lichtgewicht gasflessen zijn beschikbaar in 6 kg en 9,5 kg, en zijn gevuld met 20% Futuria Propaan. Ontdek hier alle voordelen van EasyBlue.