Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

BBQ chicken pizza op de gasbarbecue

BBQ chicken pizza recept
Experimenteer jij graag met verschillende gerechten op de barbecue? Probeer dan zeker dit recept van de Weber Grill Academy chefs eens uit. Deze verrassende BBQ chicken pizza is heel simpel te maken op je gasbarbecue én snel klaar — zeker als je de Weber pizzasteen gebruikt.

Wat heb je nodig?

Voor 2 pizza's:

  • 2 ballen voorgemaakt pizzadeeg
  • bloem
  • 240 g gegaarde, versnipperde kip
  • 1 grote rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine rode paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine groene paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl zout
  • 120 g geraspte cheddarkaas

Voor de saus:

  • 120 ml ketchup
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 1 gehakte chilipeper (met zaden) in adobosaus, uit blik
  • 1 el adobosaus uit hetzelfde blik
  • 2 tl chilipoeder
  • 3/4 tl knoflookpoeder

Werkwijze

Voorbereiding van je gasbarbecue:

Stel je gasbarbecue in op direct grillen op middelhoog vuur (190 tot 200°C). Zodra de barbecue op temperatuur is, leg je de pizzasteen op het rooster en laat je hem ongeveer 10 minuten voorverwarmen.

Bereiding van de pizza:

  1. Voeg eerst alle ingrediënten voor de saus samen en roer goed door elkaar.
  2. Doe wat olie in een koekenpan en bak de rode ui tot ze zacht en lichtbruin is.
  3. Voeg de paprika en de komijn toe aan de ui en bak tot de paprika knapperig zacht is (dit duurt ongeveer 3 minuten).
  4. Haal de pan van het vuur en voeg het zout toe.
  5. Strooi bloem over je werkblad en rol het eerste pizzadeeg uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Bestrooi nu een pizzaplaat of bakplaat zonder randen met bloem en leg het uitgerolde deeg daarop.
  6. Bestrijk het deeg met de helft van de saus (blijf wel 2 cm van de rand) en de helft van je toppings (het ui-paprikamengsel, de kip en de kaas).
  7. Zijn je gasbarbecue en pizzasteen voorverwarmd? Schuif dan de pizza voorzichtig op de steen en sluit het deksel.
  8. Bak de pizza op direct middelhoog vuur voor 9 à 10 minuten. Hij is klaar wanneer de korst onderaan bruin is en de kaas gesmolten.
  9. Herhaal voor de tweede pizza.

Tips:

  • Laat de pizza na het bakken nog 3 tot 5 minuten staan voor je hem in stukken snijdt.
  • Deze pizza is een prima manier om restjes kip op te gebruiken. 
  • In plaats van de saus zelf te maken kan je ook je favoriete BBQ-saus gebruiken. 

EasyBlue: dé gasfles voor je gasbarbecue

Met de EasyBlue-gasflessen van Primagaz wordt barbecueën op gas pas echt kinderspel. Bovendien draag je met deze flessen ook je steentje bij aan het milieu. Ontdek de EasyBlue PLUS (6 kg) en EasyBlue XL (9,5 kg), zet je Weber gasbarbecue en pizzasteen klaar, en laat die pizza maar komen!