Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Drie collega's praten met elkaar in veiligheidsuitrusting

Bouw

Propaan op de bouwwerf
Een flexibele energieoplossing

Een energieoplossing waarop je kan bouwen

Als bouwondernemer, ontwikkelaar of werfleider maak je er een erezaak van om kwalitatieve, duurzame resultaten op te leveren voor je klanten. Propaangas van Primagaz helpt je deze doelstelling te behalen.

Energievoorziening is niet altijd evident op een werf, maar met de flexibele energieoplossingen van Primagaz in zowel tanks als flessen, is propaangas de ideale brandstof voor een waaier aan toepassingen - ook wanneer er geen aardgasaansluiting is. Denk hierbij aan het verwarmen van de werfkeet, het uitharden van gietbeton of als brandstof voor machines. De lagere CO₂-uitstoot krijg je er zo bij.

Ken je bovendien het propaannetwerk van Primagaz al? Naast boven- en ondergrondse tanks biedt het propaannetwerk een perfecte oplossing voor nieuwbouwprojecten waarin meerdere verbruikers van propaangas voorzien moeten worden, zoals appartementsgebouwen en recreatiedomeinen.

Waarom kiezen voor propaan?

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor al je behoeften

(Futuria) Propaan is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken. Zo hoef je slechts één energiebron te voorzien voor al je behoeften.

Wegenwerkers staan altijd onder tijdsdruk. Asfalteermachines moeten 24 uur per dag klaarstaan voor gebruik. De gasflessen van Primagaz heb je altijd bij de hand. Gebruik Primagaz als energiebron voor je asfalteermachines en vertrouw op de onberispelijke logistieke service en een uitgebreid netwerk van flessenverkooppunten in geval van nood.
Voor de professionele verwerking van alle soorten dakbedekking is propaangas de ideale energiebron. Primagaz biedt je een uitgebreid gamma aan gasflessen, afhankelijk van het verbruik en de benodigde hoeveelheid gas. Met onze gasflessen voor professioneel gebruik heb je steeds een betrouwbare en mobiele energiebron bij de hand!
De centrale plaats op een bouwwerf is de werfkeet. Het is een onmisbare plek waar projectleiders en opzichters kantoor houden en waar bouwvakkers lunchen. Primagaz levert energie voor de werfkeet, zodat het een aangename ontmoetingsplaats blijft voor alle medewerkers op de werf.
Dankzij het hoge rendement van propaangasbranders kun je na het storten van beton snel starten met ontkisten. Zo laten de volgende fasen in je bouwproces niet lang op zich wachten.

Krijg nu € 500 korting

Interesse in propaan? Contacteer ons en krijg nu tijdelijk € 500 korting op je installatie.

Oplossingen op maat

Recreatie

Welke installatie past bij jou?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van jouw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van je geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kies je voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je maar één aanspreekpunt hebt voor beide installaties.

Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing:

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn perfect esthetisch te integreren in de omgeving.
Is je verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of kunnen de veiligheidsafstanden niet gerespecteerd worden? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en geniet toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Je partner van A tot Z

In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team.

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.