Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.
Onkruid wieden

Onkruidbestrijding

Maak komaf met onkruid
Op een milieuvriendelijke manier

Ontdek onze gasflessen

Onkruidbestrijding met hitte

Heb je genoeg van het onkruid in je tuin, maar gebruik je liever geen gif? Dan is thermische onkruidbestrijding de oplossing. Een onkruidbrander op gas vormt een snel en veilig alternatief dat aanzienlijk beter is voor het milieu.

Welke fles is het meest geschikt voor een onkruidbrander?

Een onkruidbrander moet makkelijk te verplaatsen zijn. Je draagt hem immers overal mee naartoe, van je tuin tot je terras. Daarom raden we voor zulke branders onze kleinere EasyBlue-gasflessen aan. Deze zijn beschikbaar met een inhoud van 6 kg (de EasyBlue PLUS) en 9,5 kg (de EasyBlue XL), en zijn heel gebruiksvriendelijk door het lichtgewicht staal en de stevige handgrepen.
Easyblue plus bio

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Thermische onkruidbestrijding

Voor een piekfijne, propere tuin

Niets zo ontsierend als onkruid dat overal opschiet tussen de plantjes in je tuin. Natuurlijk wil je dat onkruid zo snel mogelijk zien verdwijnen, maar pesticiden gebruik je liever niet. Thermische onkruidbestrijding is dan het perfecte alternatief. Het gaat makkelijk en snel: sluit de slang van de brander aan op je gasfles en je brandt het onkruid in enkele seconden weg.

De voordelen van propaangas

  • Je hoeft geen pesticiden meer te gebruiken, wat beter is voor het milieu.
  • Het is een snellere, effectievere manier dan onkruid te verwijderen met een schoffel.
  • Je tuin, terras, de plantenborders of zelfs de moestuin: een onkruidbrander kan je overal gebruiken.

 

Onkruid pg

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar.

Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler het dichtst in je buurt.

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.