Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Dame met hoed wiedt het onkruid

Onkruidbestrijding

Maak komaf met onkruid

Op een milieuvriendelijke manier

Onkruidbestrijding met hitte

Heb je genoeg van het onkruid in je tuin, maar gebruik je liever geen gif? Dan is thermische onkruidbestrijding de oplossing. Een onkruidbrander op gas vormt een snel en veilig alternatief dat aanzienlijk beter is voor het milieu.

Welke fles is het meest geschikt voor een onkruidbrander?

Een onkruidbrander moet makkelijk te verplaatsen zijn. Je draagt hem immers overal mee naartoe, van je tuin tot je terras. Daarom raden we voor zulke branders onze kleinere EasyBlue-gasflessen aan. Deze zijn beschikbaar met een inhoud van 6 kg (de EasyBlue PLUS) en 9,5 kg (de EasyBlue XL), en zijn heel gebruiksvriendelijk door het lichtgewicht staal en de stevige handgrepen.

Easyblue Plus

EasyBlue PLUS

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Easyblue XL

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Thermische onkruidbestrijding

Voor een piekfijne, propere tuin

Niets zo ontsierend als onkruid dat overal opschiet tussen de plantjes in je tuin. Natuurlijk wil je dat onkruid zo snel mogelijk zien verdwijnen, maar pesticiden gebruik je liever niet. Thermische onkruidbestrijding is dan het perfecte alternatief. Het gaat makkelijk en snel: sluit de slang van de brander aan op je gasfles en je brandt het onkruid in enkele seconden weg.

De voordelen van propaangas

  • Je hoeft geen pesticiden meer te gebruiken, wat beter is voor het milieu.
  • Het is een snellere, effectievere manier dan onkruid te verwijderen met een schoffel.
  • Je tuin, terras, de plantenborders of zelfs de moestuin: een onkruidbrander kan je overal gebruiken.

 

Onkruid pg

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.


Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.


Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat in kilo het gewicht van de gasfles indien ze leeg zou zijn. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten en zo het totale gewicht meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Je kan ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat je eenvoudig kan plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer je gasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.


Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Ga je langer op vakantie en gebruik je een gasfles, overweeg dan een ontspanner waarop twee gasflessen kunnen worden aangesloten. Je Primagaz-gasfles laten vullen buiten de Benelux is meestal niet mogelijk en twee flessen is dan ideaal. Veel van deze ontspanners of gasdrukregelaars met een splitter hebben een handmatige of zelfs automatische omschakeling. Is de eerste gasfles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de tweede gasfles. Gebeurt dit automatisch, dan zal de gastoevoer doorlopen en kun je blijven koken of kan de verwarming zijn werk blijven doen.

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis?
Breng je lege gasfles binnen en ontvang statiegeld