Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Gaswarmtepomp

Gaswarmtepomp, maar geen aardgas?

Kies dan voor propaan

Wat is een gaswarmtepomp?

Naast de elektrische warmtepomp en de hybride warmtepomp bestaat er nog een derde optie, namelijk de gaswarmtepomp. Deze kan zowel op aardgas als op propaangas werken, voor woningen die geen aardgasaansluiting in de straat hebben.

Een gaswarmtepomp functioneert eigenlijk exact hetzelfde als de traditionele lucht- of bodem-waterwarmtepomp, met als grote verschil dat dit systeem op gas werkt in plaats van elektriciteit. Je hebt voor deze installatie dus geen zonnepanelen nodig om het elektrisch verbruik van de warmtepomp te compenseren. Vroeger bestonden er enkel gaswarmtepompen voor een groot verbruik, maar intussen is de technologie ook voorzien voor normale woningen.

Voordelen van een warmtepomp op gas

Net zoals de traditionele warmtepomp kan ook de gaswarmtepomp gebruikt worden voor verwarming en sanitair warm water. Het grote verschil is echter dat een gaswarmtepomp veel minder afhankelijk is van de buitentemperatuur. In de koude wintermaanden heb je immers het meeste nood aan verwarming, maar dan verliest een elektrische warmtepomp net aan rendement. Je zonnepanelen leveren dan doorgaans ook veel minder op, waardoor je elektriciteitsfactuur al snel de hoogte inschiet. Met een gaswarmtepomp behoud je een goed rendement. Het propaangas in de warmtepomp zelf wordt trouwens niet verbrand, maar doet dienst als een medium. Het zorgt ervoor dat warmte uit de lucht of aarde kan worden opgenomen en vervolgens kan worden afgegeven aan het verwarmingswater.

De gaswarmtepomp, ideaal voor renovaties

Met een gaswarmtepomp kan je gemakkelijk hoge watertemperaturen bereiken van 60 à 65°C, zelfs wanneer het buiten vriest. Daarom is deze installatie erg interessant voor de renovatie van bestaande woningen met verwarmingstoestellen op hoge temperatuur. Maar ook voor nieuwbouwwoningen is de gaswarmtepomp een interessante oplossing, aangezien deze perfect kan worden aangesloten op vloerverwarming. Kortom, voor elk wat wils!

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Vraag vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.

* gebaseerd op huishoudelijke verwarming en gemiddelde energie efficiëntie van huidige gebruikte installaties in België. 

**de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van biopropaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen biopropaan (100%) en conventioneel propaan.

Bron: studie CE Delft, 2021