Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Twee mannen schudden elkaar de hand in buitenlucht

Verander van leverancier

Klant worden bij Primagaz?
Stap nu eenvoudig over

Op weg naar een duurzamere toekomst, met Primagaz

Primagaz levert dagelijks propaangas aan professionele klanten in diverse sectoren. Ook jouw onderneming kan eenvoudig overstappen naar Primagaz.

Propaangas van Primagaz is het perfecte antwoord op alle energiebehoeften van een bedrijf. In gasflessen of -tanks, in grote of kleine hoeveelheden, om heftrucks aan te voeren of als energiebron voor intensieve industriële processen: voor elke situatie biedt Primagaz een oplossing op maat.

Hoe stap ik over naar Primagaz?

Overschakelen naar Primagaz is heel eenvoudig. Wij loodsen je vlot door het proces!

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

  bezoek
 • 2. Ophaling

  Je vorige leverancier van propaangas komt eerst de huidige tank ophalen.

  Ophalen tank
 • 3. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers je gastank installeren.

 • 4. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

  contract
 • 5. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

  Attesten en rapporten goedkeuring gastank
 • 6. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Oplossingen op maat

Heb je al een tank?

Indien je al gebruikmaakt van een propaantank kan je altijd een offerte bij ons
opvragen voor het vervangen van je huidige installatie. Indien je huidige contract bijna afloopt, kan je vaak zonder extra kosten overstappen.

Wil je een nieuwe tank?

Primagaz levert niet alleen propaangas, maar installeert ook propaantanks. Daarbij heb je de keuze tussen een bovengrondse gastank of een ondergrondse. Onze gasadviseur bekijkt samen met jou welk exemplaar het meest geschikt is in jouw situatie.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.