Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Papa met gezin laadt verhuisdoos in de wagen

Verhuizen

Ga je verhuizen?

Primagaz maakt het je graag gemakkelijk!

Verhuizen zonder zorgen 

Primagaz zorgt ervoor dat je geen moment zonder gas komt te zitten. Je geniet van alle voordelen van gas in huis, nog voor de verhuisdozen goed en wel zijn uitgepakt.

Ga je binnenkort verhuizen en wil je jouw Primagaz-abonnement overdragen aan de nieuwe bewoners? Of verhuis je naar een nieuwe woning met een propaangastank en wil je graag Primagaz-klant blijven? Wij doen er alles aan om dit proces zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hieronder lees je hoe alles in z'n werk gaat en welke belangrijke documenten wij graag van je ontvangen. Toch niet zeker wat er juist moet gebeuren? Neem dan contact op met ons.

Snel en zorgeloos je verhuis regelen?

Dat kan in slechts 3 eenvoudige stappen.

 • Stap 1

  Download het relevante formulier op onze website.

  Download het verhuisformulier
 • Stap 2

  Vul het formulier in en mail het naar ons.

 • Stap 3

  Primagaz neemt zo snel mogelijk contact met je op!

  Primagaz neemt contact met je op.

Ga je verhuizen?

Download het document dat voor jouw situatie relevant is:

Veelgestelde vragen

Primagaz adviseert om het aanwezige propaangas in je huidige propaantank zoveel als mogelijk te gebruiken. Hoe lager de gasinhoud van de huidige tank, hoe makkelijker de tankwissel zal verlopen. Gas dat bij de tankwissel nog in de huidige tank zit, gaat verloren.

Primagaz zorgt steeds voor een veilige afkoppeling van je huidige propaangastank, ongeacht de hoeveelheid resterend propaangas.

De propaangastank tot en met de dampafnamekraan blijven eigendom van Primagaz. Het betreft het gedeelte van de propaangasinstallatie waar de ‘druk’ ongereguleerd is. De druk in dit gedeelte van de installatie is afhankelijk van de buitentemperatuur en de afname van propaangas.

De gebruiker huurt in principe de propaangastank. De kosten voor onderhoud en reparatie aan de gehuurde propaantank zijn voor rekening van Primagaz.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Zowel voor professionele als voor particuliere klanten vult Primagaz enkel haar eigen propaangastanks, omdat we enkel voor onze eigen gastanks kunnen instaan voor de veiligheid en controle. Het is wel mogelijk om een onderhouds- en leverovereenkomst te ondertekenen indien je een gastank in eigen bezit hebt. Dan staat Primagaz in voor het vullen van de tank en het onderhoud daarvan.