Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gastanks - meetsysteem
Vind een antwoord op je vraag:

De afsluiter tussen manometer en reservoir is waarschijnlijk gesloten/geblokkeerd of de manometer is defect en/of niet juist afgesteld.

Contacteer Primagaz op 013/61.82.00, wij helpen je graag verder.

Je kan de inhoud van de propaangastank aflezen op de inhoudsmeter. De inhoudsmeter geeft een indicatie van de vullingsgraad van de tank in % weer. Let wel: het is dus een benadering van de actuele inhoud. De gastank dient voor een goede meting goed horizontaal te zijn opgesteld. De maximaal toelaatbare vullingsgraad staat aangegeven op de stempelplaat van de propaantank (dit geldt zowel voor particuliere als voor professionele tanks).

De installatie van het geautomatiseerde meetsysteem duurt ongeveer 15 minuten. Je hoeft hiervoor niet noodzakelijk aanwezig te zijn. Het is wel belangrijk dat de installateur toegang heeft tot je propaangastank.

Het aantal leveringen hangt af van je verbruik en van de manier van vullen die je kiest. Er zijn 2 opties:

  • Je controleert zelf de inhoud van je tank via de inhoudsmeter op je propaangastank. Indien het volume lager is dan 20% neem je contact op met Primagaz voor een bestelling of bestel je online via het klantenportaal MijnPrimagaz.
  • Indien je voor het geautomatiseerde meetsysteem kiest, controleert het systeem automatisch het niveau van je propaangastank en stuurt een signaal naar Primagaz wanneer de inhoud van je tank lager is dan 20%. Primagaz doet vervolgens de rest en zorgt voor de levering. Je bent hierdoor vrij van alle zorgen.

De verbinding van het geautomatiseerde meetsysteem is beveiligd met een zekering, die kan springen in geval van een blikseminslag.

Het systeem zal aan Primagaz melden dat er geen berichten meer ontvangen worden en wij zullen contact met je opnemen om de oorzaak te onderzoeken.

Om te voorkomen dat je propaangastank ‘droog’ komt te staan, kan je gebruikmaken van het geautomatiseerde meetsysteem van Primagaz. Dit systeem wordt op de propaangastank geplaatst en zorgt door middel van GPS-technologie dat de inhoud van de gastank steeds bij Primagaz gekend is.

Op die manier hoef je je geen zorgen meer te maken over het niveau van je gastank. Primagaz zorgt steeds voor een tijdige levering van propaangas.

De jaarlijkse huurprijs van telemetrie is € 60 per jaar en kan aangevraagd worden via de klantendienst van Primagaz op het nummer 013/61.82.00.

Neem contact op met onze klantendienst op 013/61.82.00. Zij zullen je vertellen wat je moet doen.

Als het toestel niet werkt, zal er een afspraak worden gemaakt en zal een contractant of werknemer van Primagaz het probleem komen oplossen.

Je hoeft je ondertussen geen zorgen te maken over de leveringen, aangezien Primagaz dan gebruik maakt van het normale leveringssysteem, dat een schatting maakt van wanneer er geleverd moet worden.

Je zal nog steeds de gebruikelijke leveringen ontvangen. We hebben immers een faalveilig systeem ingebouwd dat in geval van defecten terugvalt op het bestaande systeem, dat een schatting maakt van wanneer er geleverd moet worden.