Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Waarmee moet ik rekening houden wanneer mijn tank wordt gevuld?

Wanneer de vrachtwagen jouw tank komt vullen, is het van belang dat de gastank makkelijk bereikbaar is voor zowel de vrachtwagen als de chauffeur. Er zijn een aantal zaken waar je best rekening mee houdt, zodat de levering probleemloos kan gebeuren.

  • Staat de tank achter een poort of omheining? Zorg er dan voor dat de chauffeur tot bij de tank kan geraken op de dag van levering.
  • Is de tank makkelijk bereikbaar voor de vrachtwagen? Om de levering te kunnen uitvoeren is het natuurlijk van belang dat de vrachtwagen op een veilige en vlotte manier op de losplaats kan geraken. De afmetingen die hiervoor nodig zijn, zijn de volgende:
    * Hoogte: 3m70
    * Breedte: 2m90
    * Lengte: tussen de 8 à 10 meter
  • Is het mangat of het deksel van de tank vrij? Voor de chauffeur is het van belang dat het deksel van de bovengrondse tank of het mangat van de ondergrondse tank vrij te bereiken is binnen een straal van 1 meter errond. Zorg er ook voor dat er niets op het deksel van de tank ligt (sneeuw, modder, vuil, etc.).
  • Heb je huisdieren? Zet ze binnen of zorg dat ze afgeschermd zitten wanneer de chauffeur langskomt.

Is bovenstaande allemaal in orde? Prima! Dan kan de levering vlot verlopen, zodat jij weer snel kan genieten van het comfort van propaangas.

Andere veelgestelde vragen