Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gastanks - voorraadbeheer
Vind een antwoord op je vraag:

Vloeibaar propaan zet uit bij temperatuurstijgingen. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de druk. Daarom worden professionele en particuliere tanks nooit volledig met propaanvloeistof gevuld en moeten propaangasflessen en bulktanks beschermd worden tegen warmtebronnen.

Het hoogst toelaatbare vulniveau kan variëren van 85% tot maximaal 90%. Dit is afhankelijk van het type en volume van de propaangastank.

Primagaz factureert altijd op basis van de geleverde hoeveelheid propaangas. Je hoeft dus geen meterstanden door te geven, tenzij je gebruikmaakt van een gasmeter. Een gasmeter wordt gebruikt in het geval dat je een bulktank deelt met een aantal omwonenden.

Primagaz adviseert om het aanwezige propaangas in je huidige propaantank zoveel als mogelijk te gebruiken. Hoe lager de gasinhoud van de huidige tank, hoe makkelijker de tankwissel zal verlopen. Gas dat bij de tankwissel nog in de huidige tank zit, gaat verloren.

Primagaz zorgt steeds voor een veilige afkoppeling van je huidige propaangastank, ongeacht de hoeveelheid resterend propaangas.

De verbinding van het geautomatiseerde meetsysteem is beveiligd met een zekering, die kan springen in geval van een blikseminslag.

Het systeem zal aan Primagaz melden dat er geen berichten meer ontvangen worden en wij zullen contact met je opnemen om de oorzaak te onderzoeken.

Je zal nog steeds de gebruikelijke leveringen ontvangen. We hebben immers een faalveilig systeem ingebouwd dat in geval van defecten terugvalt op het bestaande systeem, dat een schatting maakt van wanneer er geleverd moet worden.