Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Propaan en butaan - gastanks en gasflessen
Vind een antwoord op je vraag:

Als je woning niet is aangesloten op het aardgasnetwerk, is propaan een perfect alternatief. Of het nu om een eengezinswoning of een gebouw met meerdere wooneenheden gaat, Primagaz biedt steeds een oplossing op maat. Doe hier de test en ontdek of je woning in aanmerking komt voor propaan. 

De fabrikanten van deze toestellen adviseren hierover in de technische specificaties van het toestel.

Ben je niet helemaal zeker? Doorloop dan even onze handige flessenmodule of vraag raad bij een Primagaz-verkooppunt bij je in de buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde verdeler via de dealer locator

Als in de handleiding van de fabrikant vermeld staat dat het toestel zowel op propaangas als op butaangas werkt, dan heb je enkel de juiste ontspanner nodig voor het gas dat je gebruikt. Je kan de gassen enkel onderling verwisselen als het wordt vermeld door de fabrikant van het toestel en als je de ontspanner ook mee vervangt.

Weet je niet zeker welke gasfles het beste past op je gastoestel? Doorloop dan onze handige module om dit te weten te komen.

De propaangastank mag niet bedekt worden, ook niet met een camouflagenet. Dit omwille van de veiligheid.

Als je gasflessen van Primagaz wil bestellen dan kan je met behulp van de dealer locator gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde Primagaz-flessenverkooppunt vinden.

Voor specifieke vragen over levering van gasflessen kan je bellen naar onze klantendienst op 013/61.82.00, wij helpen je graag verder.

Primagaz zet hoog in op kwaliteit en veiligheid. Wij keuren al onze gasflessen in ons vulstation uitvoerig op gebreken. Pas na goedkeuring wordt de gasfles gevuld en de kraan voorzien van een veiligheidszegel. Zo weet je zeker dat je een veilige gasfles koopt.