Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Waarom fluctueert de prijs van propaangas steeds?

Net zoals de prijs van andere energieën, verandert de propaanprijs doorheen de tijd op basis van de wereldwijde marktsituatie. Het is je vast niet ontgaan, de prijzen van gas en elektriciteit zijn de afgelopen maanden fors gestegen, zowel in België als in het buitenland. Dit heeft uiteraard ook zijn gevolgen voor de propaanprijs. Die prijs is namelijk ook variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier.

De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert best bij je lokale verdeler naar zijn actuele prijs.

 

Veelgestelde vragen

Waarom fluctueert de propaangasprijs steeds?


Online purchases may be returned via a major parcel carrier. Click here to initiate a return.

Waar vind ik informatie over de installatie van propaangastanks en de installatiekosten?


Online purchases may be returned via a major parcel carrier. Click here to initiate a return.

Wat zijn de actuele gasprijzen?


Online purchases may be returned via a major parcel carrier. Click here to initiate a return.

Is er voldoende propaan beschikbaar?


Nu de schaarste van bepaalde materialen en brandstoffen toeneemt, maken bedrijven en gezinnen zich meer en meer zorgen over de beschikbaarheid van energie. Lees meer .

Waarom moet ik 21% BTW betalen op propaan terwijl dit bij aardgas en elektriciteit slechts 6% is?


Sinds april 2023 betaal je op aardgas en elektriciteit slechts 6% BTW in plaats van 21%. Deze BTW-verlaging wordt gecompenseerd door stijgende accijnzen. Voor propaan betaal je nog steeds 21% BTW, echter is het principe van de compensatie via stijgende accijnzen niet van toepassing voor propaan. Daardoor blijft propaan nog steeds een van de meest goedkoopste energie-oplossingen in de markt. Lees meer .