Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 200. Vanaf deze zomer kan je de premie aanvragen en deze geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 15 november 2022.

Man in weide met zoon

Kies voor energie die écht groen is

Ben je op zoek naar een duurzame, hernieuwbare energiebron voor je woning of bedrijf? Maak kennis met biopropaan.

Met biopropaan wordt gas pas echt groen l Primagaz

Concreet op weg naar een groenere toekomst

Maak kennis met biopropaan, een energie die gewonnen wordt uit biomassa en die zowel duurzaam als efficiënt is.

Ben jij er ook van overtuigd dat zelfs de kleinste acties onze planeet helpen? En zoek je daarom een duurzame energie die beter is voor het milieu?
Dan is biopropaan echt iets voor jou. Biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot daarbovenop tot 80%* minder CO₂ uit.
Gebruik je al propaangas? Dan is je CO₂-uitstoot sowieso lager dan bij andere fossiele brandstoffen. Met biopropaan kan je nu echter nog een stap verder gaan. Chemisch gezien is biopropaan hetzelfde als propaan, alleen is het dus nog ecologischer.
Klaar om te genieten van alle comfort van gas en tegelijk een groot verschil te maken voor onze planeet? Dankzij biopropaan hoeft het niet per se moeilijk te zijn om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

In cijfers:

100%

duurzame grondstoffen en

tot 80%*

minder CO₂-uitstoot

Biopropaan, gemaakt van biomassa

Waarom dit biogas kiezen?

  • Verklein je ecologische voetafdruk en zorg mee voor een betere luchtkwaliteit
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
  • Geniet van oplossingen op maat: in een tank of in flessen, voor bedrijven en particulieren, ongeacht het type woning of bedrijfsgebouw
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (om te verwarmen, om te koken, om industriële processen aan te voeren...)
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder je installatie of apparaten te moeten aanpassen
  • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Biogas en biomassa, wat zijn dat juist?

Biopropaan is een biogas dat gemaakt wordt van biomassa, meer bepaald van hernieuwbare grondstoffen.

Deze bestaan uit hernieuwbare plantaardige oliën, afkomstig uit gecertificeerde plantages en uit afval en reststoffen zoals bakoliën en dierlijke vetten.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel. Dit betekent dat het wordt uitgestoten tijdens de productie van deze biobrandstof. Als we het niet zouden gebruiken, gaat het verloren. Ongeveer 5% van de bijproducten van biodiesel is biopropaan. Meer manieren om biopropaan te produceren

De productietrajecten van biopropaan

Klaar voor de toekomst

Momenteel produceert Primagaz biopropaan vanuit biodiesel. We kijken echter verder om het volume biopropaan te kunnen verhogen naar de toekomst toe en investeren daarom actief in onderzoek naar andere productiemanieren. Denk hierbij aan de bioraffinaderij, power-to-gas (een technologie die elektrisch vermogen omzet in brandstoffen), anaerobe vergisting en de vergassing van restafval.

Meer weten over deze alternatieve manieren om biopropaan te produceren? Lees het artikel hierover.

Een oplossing op maat van iedereen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Vul je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen. Momenteel is biopropaan al beschikbaar in gasflessen en voor professionele klanten. Kies nu voor propaan en schakel later vlot over op biopropaan.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld! We controleren even of jouw informatie (veilig) doorkomt.

Kies voor energie die écht groen is

As dochterbedrijf van SHV Energy heeft Primagaz de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven en we doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze mensen duurzaam in te zetten. Lees hier meer over ons duurzame beleid.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel dat door Neste wordt geproduceerd in Rotterdam. Neste’s biodiesel wordt geproduceerd op basis van waterstof en duurzame grondstoffen.

Onze klanten ontvangen een duurzaamheidsattest met betrekking tot hun aangekocht volume biopropaan. In dit attest staan alle details over de samenstelling van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. Klanten kunnen dit attest gebruiken voor hun interne duurzaamheidsdoelstellingen.

*de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van biopropaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen biopropaan (100%) en conventioneel propaan. 

Bron: studie CE Delft, 2021