Man in weide met zoon

Kies voor energie die écht groen is

Ben je op zoek naar een duurzame, hernieuwbare energiebron voor je woning of bedrijf? Maak kennis met biopropaan.

Vraag vrijblijvend advies

Concreet op weg naar een groenere toekomst

Maak kennis met biopropaan, een energie die gewonnen wordt uit biomassa en die zowel duurzaam als efficiënt is.

Ben jij er ook van overtuigd dat zelfs de kleinste acties onze planeet helpen? En zoek je daarom een duurzame energie die beter is voor het milieu?
 
Dan is dit echt iets voor jou: biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot daarbovenop 80% minder CO₂ uit dan fossiele brandstoffen. Omdat de chemische samenstelling van biopropaan gelijk is aan die van gewoon propaan, levert het dezelfde prestaties en voordelen:
  • heel wat toepassingen voor zowel particulier als professioneel gebruik (verwarming, koken, warm water, industriële productieprocessen ...)
  • een makkelijke en voordelige installatie op het gebied van aankoop én onderhoud
  • je hebt geen aansluiting nodig op het aardgasnetwerk
Gebruik je al propaangas? Dan is je CO₂-uitstoot sowieso lager dan bij fossiele brandstoffen. En met biopropaan kan je nu nog een stap verder gaan, zonder je bestaande installatie of je toestellen te moeten aanpassen.

Klaar om te genieten van alle comfort van gas en tegelijk een groot verschil te maken voor onze planeet? Dankzij biopropaan hoeft het niet per se moeilijk te zijn om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

In cijfers:

100%

duurzame grondstoffen


80%

minder CO₂-uitstoot

Een nieuwe generatie propaan

Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen, exclusief verdeeld door Primagaz.

Biogas en biomassa, wat zijn dat juist?

Biopropaan is een biogas dat gemaakt wordt van biomassa, meer bepaald van hernieuwbare grondstoffen.

Deze bestaan voor zo'n 88% uit afval en reststoffen (bakoliën, dierlijke vetten) en 12% hernieuwbare plantaardige oliën, afkomstig uit gecertificeerde plantages.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel. Dit betekent dat het wordt uitgestoten tijdens de productie van deze biobrandstof. Als we het niet zouden gebruiken, gaat het verloren. Ongeveer 5% van de bijproducten van biodiesel is biopropaan. Een oplossing op maat van iedereen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor biopropaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van biopropaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Please fix all the error(s) and then submit the form.

Veelgestelde vragen

Primagaz, als dochterbedrijf van SHV Energy, streeft naar een duurzaam beleid.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van SHV Energy en onze resultaten en ambities wereldwijd, verwijzen wij je graag naar de sustainability website van SHV Energy.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel dat door Neste wordt geproduceerd in Rotterdam. Neste’s biodiesel wordt geproduceerd op basis van waterstof en duurzame grondstoffen.

Onze klanten ontvangen een duurzaamheidsattest met betrekking tot hun aangekocht volume bioLPG. In dit attest staan alle details over de samenstelling van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. Klanten kunnen dit attest gebruiken voor hun interne duurzaamheidsdoelstellingen.