Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.
Man in weide met zoon

Kies voor energie die écht groen is

Ben je op zoek naar een duurzame, hernieuwbare energiebron voor je woning of bedrijf? Maak kennis met biopropaan.

Vraag vrijblijvend advies

Concreet op weg naar een groenere toekomst

Maak kennis met biopropaan, een energie die gewonnen wordt uit biomassa en die zowel duurzaam als efficiënt is.

Ben jij er ook van overtuigd dat zelfs de kleinste acties onze planeet helpen? En zoek je daarom een duurzame energie die beter is voor het milieu?
 
Dan is biopropaan echt iets voor jou. Biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot daarbovenop 80% minder CO₂ uit dan fossiele brandstoffen.

Gebruik je al propaangas? Dan is je CO₂-uitstoot sowieso lager dan bij andere fossiele brandstoffen. Met biopropaan kan je nu echter nog een stap verder gaan. Chemisch gezien is biopropaan hetzelfde als propaan, alleen is het dus nog ecologischer.

Klaar om te genieten van alle comfort van gas en tegelijk een groot verschil te maken voor onze planeet? Dankzij biopropaan hoeft het niet per se moeilijk te zijn om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

In cijfers:

100%

duurzame grondstoffen


80%

minder CO₂-uitstoot

Biopropaan, gemaakt van biomassa

Waarom dit biogas kiezen?

  • Verklein je ecologische voetafdruk en zorg mee voor een betere luchtkwaliteit
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
  • Geniet van oplossingen op maat: in een tank of in flessen, voor bedrijven en particulieren, ongeacht het type woning of bedrijfsgebouw
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (om te verwarmen, om te koken, om industriële processen aan te voeren...)
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder je installatie of apparaten te moeten aanpassen
  • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Een nieuwe generatie propaan

Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen, exclusief verdeeld door Primagaz.

Biogas en biomassa, wat zijn dat juist?

Biopropaan is een biogas dat gemaakt wordt van biomassa, meer bepaald van hernieuwbare grondstoffen.

Deze bestaan voor zo'n 88% uit afval en reststoffen (bakoliën, dierlijke vetten) en 12% hernieuwbare plantaardige oliën, afkomstig uit gecertificeerde plantages.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel. Dit betekent dat het wordt uitgestoten tijdens de productie van deze biobrandstof. Als we het niet zouden gebruiken, gaat het verloren. Ongeveer 5% van de bijproducten van biodiesel is biopropaan. Een oplossing op maat van iedereen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor biopropaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van biopropaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Kies voor energie die écht groen is

As dochterbedrijf van SHV Energy heeft Primagaz de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven en we doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze mensen duurzaam in te zetten. Lees hier meer over ons duurzame beleid.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel dat door Neste wordt geproduceerd in Rotterdam. Neste’s biodiesel wordt geproduceerd op basis van waterstof en duurzame grondstoffen.

Onze klanten ontvangen een duurzaamheidsattest met betrekking tot hun aangekocht volume biopropaan. In dit attest staan alle details over de samenstelling van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. Klanten kunnen dit attest gebruiken voor hun interne duurzaamheidsdoelstellingen.