Ik hoor sissen en/of ruik gas. Wat moet ik doen?

Zoek met zeepwater naar een mogelijke plaats van lekkage van de propaantank. Neem na vaststelling onmiddellijk contact op met Primagaz (013/61.82.00) en stem het herstel van de lekkage af met een daartoe gekwalificeerde partij.

Bij grote afname van gas kan er ijsvorming ontstaan over een groter oppervlak aan de onder- en zijkanten van de gastank. Dit kan geen kwaad en duidt ook niet op een lekkage.

Andere veelgestelde vragen

Ik gebruik een gasinstallatie. Welke veiligheidsvoorschriften moet ik in acht nemen?


Hieronder vind je de belangrijkste veiligheidsvoorschriften t.a.v. de opslag en het gebruik van een gasinstallatie op propaan. Deze gelden zowel voor particuliere als voor professionele installaties. Primagaz adviseert je nadrukkelijk kennis te nemen van alle voorschriften en deze te allen tijde op te volgen. Dit voor je eigen veiligheid.
Lees meer .

Waarom is een goede ventilatie van een gasinstallatie noodzakelijk?


Een goede ventilatie van een gasinstallatie is noodzakelijk omdat we dan een arbeidsveilige, milieuveilige en brandveilige opslag van propaangas kunnen realiseren.
Lees meer .

Hoe kan ik een gasfles veilig aansluiten?


Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.
Lees meer .

Wat moet ik doen bij een gaslek?


Wat moet je doen als je een gaslek vermoedt? Afhankelijk van je situatie zijn er verschillende stappen die je moet ondernemen.
Lees meer .