Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Je woning budgetvriendelijker, maar ook duurzaam verwarmen? Kies voor deze oplossing

Budgetvriendelijke en duurzame verwarming
De winter is dé periode bij uitstek om stil te staan bij je verwarmingsmethode. En om na te denken over aspecten die voor jou belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld betaalbaarheid of duurzaamheid. Je woning verwarmen met propaangas, in combinatie met een hernieuwbare energiebron, is een haalbare en betaalbare oplossing.

Multifunctionele energiebron

Propaangas is beschikbaar in bovengrondse en ondergrondse gastanks en gasflessen en wordt voor heel wat toepassingen gebruikt, zoals centrale verwarming en sanitair warm water. Je kan deze energiebron ook gebruiken voor je gasfornuis, je sfeerhaard, je barbecue of om mee te nemen op kampeertrip.

Propaangas is ideaal voor woningen die stookolie gebruiken als energiebron omdat er geen aansluiting op het aardgasnetwerk mogelijk is. Propaan heeft namelijk minder impact op het milieu. Zo stoot het minder CO2, fijnstof en zwaveloxide uit dan stookolie.

Klaar voor de toekomst

Nieuwbouwwoning of energetische renovatie? Dan kies je best voor hernieuwbare energiebronnen. Een warmtepomp haalt gratis energie uit de omgevingslucht. Ideaal bij nieuwbouw, waar een lagetemperatuurverwarmingssysteem, zonnepanelen en een goede isolatie quasi standaard inbegrepen zijn. Maar niet zo bij renovaties, waar dit niet altijd allemaal afgevinkt kan worden. Met propaangas is je woning echter futureproof. Zo’n installatie verduurzaamt je energieverbruik en maakt je niet afhankelijk van het net.

Duurzaam verwarmen met propaangas in bovengrondse tank

Stabiele prijs en ruime voorraad

Een gasketel in combinatie met propaan is goedkoper in installatie en onderhoud. In functie van je budget, kan je ervoor kiezen om een tank te huren of te kopen. Bovendien is de gasprijs van propaan gereguleerd. Dat betekent dat de door de Belgische overheid opgelegde maximumprijs niet mag worden overschreden door de leveranciers van propaan. Hierdoor ben je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Van propaangas wordt er verwacht steeds over voldoende voorraad te beschikken. Het moederbedrijf van Primagaz, SHV Energy, beschikt over een centrale inkooppositie die toelaat om een ruime voorraad gas in te kopen en op te slaan. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van jouw energiebron.

Maak jij ook de overstap?

Je woning verwarmen met propaan is makkelijker dan je denkt. Ilse, Yves en Benjamin maakten de overstap van propaangas via Primagaz omwille van verhuizing, renovatie van hun woning of de bouw van een nieuwbouwwoning. Hun verhalen lees je hier. Overweeg je een boven- of ondergrondse tank? Primagaz verzorgt jouw installatie van a tot z. Boek nu jouw afspraak of vraag vrijblijvend een offerte.