Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Sport

Tennisclub switcht van mazout naar propaan

RUA Brasschaat

Toen hun installatie op mazout stukging, besloot Tennisclub RUA Brasschaat om over te schakelen op een nieuwe energiebron. Hun keuze ging naar propaangas van Primagaz.

"Mazout was geen optie meer, vonden wij, maar er ligt ook geen aardgas in de straat", aldus bestuurslid Stefaan Van Dyck. "Daarom hebben we contact opgenomen met Primagaz, om te zien of we niet konden werken met een gastank." En zo nam de tennisclub de beslissing om voortaan te werken met propaangas.

Eén duurzame energie voor diverse toepassingen

Zowel de verwarming als het gasvuur in de keuken en de ketel die warm water produceert voor de douches werden aangesloten op de propaangastank. Tot slot installeerde de club op hun overdekte terras een gashaard die eveneens is aangesloten op de tank. "Het is heel gemakkelijk dat alles op één energiebron zit, en dat we geen mazout moeten laten leveren."

 

Het gemak van propaangas

Het gemak van propaan zit niet alleen in de vele toepassingen. Zo haalt Stefaan ook het comfort aan van het automatische meetsysteem. Dit telemetriesysteem meet hoeveel gas er nog in de tank zit en geeft door aan Primagaz wanneer er gas moet worden bijgeleverd. Zo hoeft de tennisclub zich nooit zorgen te maken of er nog voldoende propaangas in de tank zit en kunnen hun klanten altijd rekenen op maximaal comfort.

Zoek jij ook een betrouwbare en voordelige energieoplossing voor je bedrijf?

"Propaan is gemakkelijk. De tankinhoud wordt automatisch gemeten en direct bijgevuld zonder dat we moeten bellen."

STEFAAN VAN DYCK
Bestuurslid Tennisclub RUA Brasschaat