Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Wat zijn de actuele gasprijzen?

De verbruiksprijs van propaangas in bulk (tanks) is variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier.

De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert best bij je lokale verdeler naar zijn actuele prijs.

Andere veelgestelde vragen

De verbruiksprijs van propaangas in bulk (tanks) is variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier.

De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert best bij je lokale verdeler naar zijn actuele prijs.

Betaal per factuur of gespreid

Standaard* stuurt Primagaz je een factuur na elke dienstverlening (gaslevering, jaarlijkse huur- of onderhoudsfactuur, installatiefactuur…). Je betaalt je facturen binnen de 15 dagen.
Wil je jouw energiekosten liever spreiden? Dat kan!

 • Je bepaalt samen met een Primagaz-adviseur een maandelijks voorschotbedrag dat aansluit bij jouw (geschat) verbruiksprofiel.
 • Je ontvangt gedurende 11 opeenvolgende maanden een factuur voor dat voorschotbedrag.
 • In de 12de maand ontvang je jouw jaarlijkse afrekening. Hierin worden je facturen (gaslevering, jaarlijkse huur- of onderhoudsfactuur, installatiefactuur,…) en voorschotbetalingen overzichtelijk weergegeven, waarna het saldo dat je nog moet betalen of van ons terugkrijgt wordt verrekend.
 • We bepalen automatisch een nieuw voorschotbedrag voor de daaropvolgende 11 maanden. 

Verandert jouw situatie en wil je jouw maandelijkse voorschotbedrag aanpassen? Je kan op elk moment je voorschotbedrag aanpassen in ons online klantenportaal MijnPrimagaz.

3 betaalmogelijkheden

Of je nu kiest voor een betaaltermijn van 15 dagen of een gespreide betaling, je hebt altijd een aantal  handige betaalmogelijkheden:

 1. Domiciliëring:
  Wil je dat jouw facturen altijd automatisch en op tijd betaald worden? Kies dan voor een domiciliëring. Je geeft ons eenmalig toestemming om toekomstige factuurbedragen automatisch van je rekening af te schrijven. Voor voorschotfacturen gebeurt dit rond de 26ste dag van de maand. Eenvoudig, snel en zorgeloos! 

 2. Online betaling:
  Ontvang je jouw factuur per e-mail? Dan kan je ze heel makkelijk en snel betalen via Bancontact. Klik in de mail op de knop “Betaal nu via Doccle” om de online betaling te starten.
  Ook via MijnPrimagaz kan je jouw facturen in een handomdraai online betalen. Ga hiervoor naar je factuuroverzicht en klik op “betaal nu”.

 3. Overschrijving:
  Uiteraard kan je jouw facturen ook nog steeds via overschrijving betalen. Je vindt alle gegevens terug op de factuur. Ons rekeningnummer is BE15 3100 7324 8830.

* Voor klanten met een gasmeter wordt er steeds een gespreide betaling afgesloten.

Op je maandelijkse factuur vind je het voorschotbedrag terug dat vooraf met je werd afgesproken. Bovenaan de factuur kan je de betalingstermijn, alsook de betalingsreferentie en je klantnummer terugvinden.

Wanneer je jouw facturen ontvangt, hangt af van jouw wensen:

 • Indien je zelf de betaling van voorschotten uitvoert, dan ontvang je de maandelijkse factuur rond de eerste week van elke maand.
 • Indien je de maandelijkse voorschotten betaalt via domiciliëring dan wordt de factuur niet per post verstuurd. Deze wordt dan wel automatisch geïncasseerd rond de 26ste van elke maand.
 • Indien je gebruik maakt van onze e-invoicingfunctionaliteit dan ontvang je de maandelijkse factuur digitaal in je mailbox.

Op de jaarlijkse factuur vind je een overzicht van de verbruiksfacturen van het afgelopen jaar. Je krijgt een overzicht van de maandelijkse voorschotfacturen en de betaalde voorschotten. Daarnaast wordt ook de jaarlijkse huurfactuur vermeld en andere mogelijke losse facturen, creditnota’s of uitgevoerde betalingen en terugbetalingen.

Op basis van het uiteindelijke saldo dat je terugbetaald krijgt of moet bijbetalen, wordt je nieuwe maandelijkse voorschot berekend.

Indien je werkt met een domiciliëring wordt het saldo automatisch geïnd of terugbetaald.

Indien je zelf maandelijks de betalingen overmaakt, vind je bovenaan de eindafrekening de betalingstermijn terug alsook de betalingsreferentie.