Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 300 die geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan tot en met 31 maart 2023 je aanvraag indienen. Lees hier hoe je deze kan aanvragen.

Wat betekent het proces massabalans?

Futuria Propaan is een duurzaam gas dat wordt gemaakt van biomassa. Het wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen.

Futuria Propaan en conventioneel propaan zijn chemisch identiek. Hierdoor kunnen beide producten samen opgeslagen worden en geblend worden via een proces dat ‘massabalans’ heet. Dit is een gebruikelijk proces voor de levering en distributie van hernieuwbare energie en zorgt ervoor dat de distributie zo efficiënt mogelijk is en wordt de CO2-uitstoot beperkt.

Dit proces wordt volledig gecontroleerd en alleen de hoeveelheid hernieuwbare propaan die in de toeleveringsketen terechtkomt, mag als hernieuwbaar propaan of Futuria Propaan verkocht worden.

Voor onze EasyBlue-gasflessen garanderen we een verhouding van 20% Futuria Propaan en 80% conventioneel propaan. Hierdoor vervang je 20% door hernieuwbare energie en verklein je eenvoudig je ecologische voetafdruk.

Andere veelgestelde vragen