Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

12/01/2021

Zorgeloos genieten van gas, dankzij het propaannetwerk van Primagaz

Propaannetwerk

Voor woningen die (nog) niet kunnen worden aangesloten op het aardgasnetwerk, is propaangas het ideale alternatief. Want met propaan heb je 1 energiebron in huis die geschikt is voor alle huishoudelijke toepassingen, zoals verwarmen, warm water en koken.

Voor projecten die uit meerdere wooneenheden bestaan of woningen gecombineerd met een professionele praktijk, biedt Primagaz dé ideale propaanoplossing met het propaannetwerk.

Wat is een propaannetwerk?

Het propaannetwerk van Primagaz bestaat uit een centrale tank waarbij verschillende gasmeters worden geïnstalleerd. Je kan kiezen voor een bovengrondse gastank of een ondergrondse gastank, deze wordt ingegraven en wordt dus perfect geïntegreerd in je tuin. De verschillende gasmeters registreren het verbruik van elke unit apart, zoals bij aardgas ook het geval is. Ben je huurder of eigenaar? Dan ontvang je dus ook steeds een afzonderlijke factuur. Wil je helemaal zonder zorgen kunnen genieten van propaangas? Ook daar heeft Primagaz aan gedacht. Het geautomatiseerd meetsysteem verwittigt Primagaz van zodra de tankinhoud minder dan 20 % is, zodat we tijdig je tank kunnen bijvullen.

Propaannetwerk

Minder kosten, meer gebruiksgemak

Met een propaannetwerk heb je maar 1 tank nodig, waardoor je bespaart op installatiekosten. In de service van Primagaz zit bovendien het onderhoud van de gastank inbegrepen, hier hoef jij geen rekening mee te houden. Verder zorgen wij ook voor de facturatie van de verschillende wooneenheden. Zo vermijd je de administratieve rompslomp en tijdverlies die gepaard gaan met de opvolging van het verbruik en de betalingen van de verschillende units. Makkelijk toch?

Klaar voor de toekomst

Propaan stoot weinig fijn stof uit. Bovendien is deze installatie ook compatibel met Futuria Propaan, een 100% duurzame oplossing. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het propaannetwerk? Wij helpen je graag verder met een open gesprek om de geschikte oplossing voor je project te bekijken. Aarzel niet langer en neem contact met ons op!