Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Propaannetwerk met meterstanden

Propaannetwerk

Hou je gasverbruik gescheiden

Met aparte gasmeters

Ons propaannetwerk neemt je zorgen weg

Heb je thuis een praktijk of woon je in een appartement of gebouw dat bestaat uit meerdere wooneenheden? Ook dan kan je zorgeloos genieten van propaan dankzij ons propaannetwerk.

Het propaannetwerk van Primagaz is ideaal voor gezinnen die hun gasfactuur willen opsplitsen. We installeren verschillende gasmeters op één tank die het verbruik van elke unit apart registreren. Daarbovenop verwittigt het meetsysteem ons automatisch zodra je tank bijna leeg is. Zo geniet jij zorgeloos van alle voordelen van gas, ook zonder aansluiting op het aardgasnetwerk!

Voor nieuwe grote projecten heeft de overheid de uitstap uit fossiele brandstoffen gestart. Dit houdt in dat het propaannet niet meer mag worden voorzien bij nieuwe grote verkavelingen, appartementsgebouwen of groepswoningbouwprojecten sinds april 2022 behalve als het wordt gebruikt als bijverwarming in een hybride systeem of voor collectieve verwarming via warmtekrachtkoppeling. 

Wil je trouwens als ondernemer of projectontwikkelaar gebruik maken van een propaannetwerk? Ga dan naar onze pagina voor professionals.

Voordelen propaannetwerk

Minder kosten, meer gemak

Een propaannetwerk heeft slechts één gastank nodig. Je bespaart dus op de installatiekosten.

Een propaannetwerk kan zowel met een bovengrondse als met een ondergrondse tank. De installatie van een bovengrondse tank is uiterst budgetvriendelijk. Wens je een meer discrete oplossing? Kies dan voor een ondergrondse gastank die perfect geïntegreerd wordt in je tuin.

Dankzij de aparte gasmeters kan elke wooneenheid zijn verbruik apart monitoren. De huurder of eigenaar ontvangt ook steeds een afzonderlijke factuur.

Wil je helemaal zonder zorgen genieten van propaan? Kies dan voor het geautomatiseerd meetsysteem van Primagaz. Het systeem verwittigt ons wanneer de tankinhoud minder dan 20% is. Vervolgens komt Primagaz automatisch bijvullen.

Primagaz zorgt voor het onderhoud van de tank en de facturatie van de wooneenheden. Zo vermijd jij de administratie en tijdverlies bij het opvolgen van alle betalingen.

Wil je een oplossing die klaar is voor de toekomst? Kies dan voor Futuria Propaan, een 100% duurzame oplossing.
Propaannetwerk voor professionele toepassingen, tekening

Vraag vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...