Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Waarom is propaangas een goed alternatief wanneer er geen aardgas aanwezig is?

Propaangas is een perfect alternatief wanneer er geen aansluiting op aardgas mogelijk is. Het is een veelzijdige energiebron, die geschikt is voor alle huishoudelijke toepassingen. Of het nu gaat om centrale verwarming, het produceren van warm water, of om het koken van je dagelijkse maaltijd: met propaangas kan het allemaal. Daarnaast kan je propaangas ook perfect gebruiken voor bijverwarming met een gezellig gaskacheltje of voor een gashaard, zodat je lekker knus de koude winterdagen kan doorkomen.

De CO₂-uitstoot van propaangas is lager dan bij andere fossiele brandstoffen, en met Futuria Propaan kan je nog een stap verder gaan. Futuria Propaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot daarbovenop 80% minder CO₂ uit dan fossiele brandstoffen.

Gebruik je momenteel stookolie en vraag je je af wat nu de beste keuze is voor jouw situatie? Bekijk de verschillende opties in onze handige simulator. Al overtuigd van propaan en benieuwd naar de installatie- en energiekost voor je woning? Dankzij onze calculator bereken je in enkele minuten je indicatieve voorstel.

Andere veelgestelde vragen