Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Propaan, een haalbare en betaalbare energiebron voor renovaties

Renoveren

Propaangas voor renovaties,

een toekomstgerichte keuze

Een haalbare, betaalbare energiebron voor renovaties

Je gaat renoveren en bent op zoek naar een energiebron die aan al je wensen voldoet. Aardgas, een warmtepomp, een pelletkachel … Maar dacht je ook al aan propaan? Propaangas biedt verschillende voordelen, en met Futuria Propaan ben je nu al voorbereid op een duurzame toekomst.

Sinds het stookoliedecreet is stookolie niet langer een keuze met toekomst. Propaangas is een volwaardig alternatief voor klassieke energiebronnen. Voor woningen die niet aangesloten kunnen worden op het aardgasnet is het een haalbare én betaalbare oplossing die perfect te combineren is met andere hernieuwbare energiebronnen, zoals hybride warmtepompen. Bovendien maken de verschillende premies de keuze voor propaan als energiebron nog interessanter.

Propaangas in een bovengrondse tank voor renovaties

Voordelen van propaan

Op de gas- en elektriciteitsmarkt zijn leveranciers vrij om hun eigen prijzen te bepalen op basis van vraag en aanbod. Dit in tegenstelling tot propaan: voor aardolieproducten (zoals propaangas) worden er maximumprijzen vastgelegd door de overheid in het zogenaamde Programma-akkoord. Dat betekent dat leveranciers niet boven dit prijsniveau mogen verkopen. 
Propaangas biedt je een zekere onafhankelijkheid. In tegenstelling tot aardgas beslis je immers zelf wanneer je je propaanvoorraad aanvult. Je kan dus rekening houden met de actuele prijs en telkens gas bijbestellen op de momenten waarop de prijs laag staat.
Dankzij de centrale inkoop via ons moederbedrijf SHV beschikken we over zeer ruime voorraden. Primagaz heeft in België verschillende opslaglocaties, wat ons toelaat om snel en flexibel te leveren.
Kies zelf of je wil betalen via een factuur per levering, via domiciliëring of via gespreide betaling. Waar je bij stookolieleveranciers de volledige levering in één keer moet betalen, proberen wij op deze gespreide manier tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten.
Door over te schakelen van stookolie naar propaan realiseer je een CO₂-reductie van 20%. Met Futuria Propaan maar liefst 70% in vergelijking met stookolie. Lees er meer over op deze pagina.

Overstappen op propaan

Klaar voor de toekomst

Een slimme keuze voor nu én later

Stap later makkelijk over op Futuria Propaan

Propaangas is een enorm veelzijdige energiebron waarmee je onder andere kan koken, verwarmen en warm water produceren. Door nu te kiezen voor propaan hou je bovendien verschillende duurzame opties open voor de toekomst. Op middellange termijn kan je propaan bijvoorbeeld combineren met een hybride warmtepomp. Maar daarbovenop investeert Primagaz enorm in Futuria Propaan: een duurzaam gas dat wordt gemaakt van biomassa, met een CO₂-uitstoot die tot 70% lager is dan die van mazout, en die dezelfde prestaties levert als klassiek propaan. Futuria Propaan is momenteel al beschikbaar in gasflessen en voor professionele klanten. Kies je nu voor propaan, dan schakel je later vlot over op Futuria Propaan.

Stap later makkelijk over op Futuria Propaan

Interesse in propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Vraag vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Heb je gas nodig? Contacteer dan onze Customer Service of bestel nog eenvoudiger zelf 24/24 via MijnPrimagaz. Bij Primagaz werken wij steeds aan een snelle levering voor al onze klanten. We kopen gas in op verschillende markten en hebben verschillende opslagruimtes verspreid over het land. Hierdoor is de tijdige levering van gas gegarandeerd.
Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.