Installaties

Een installatie op propaangas of LNG
Voor elke professionele toepassing

Vraag vrijblijvend advies

Steeds een installatie op maat

Primagaz zorgt voor professionele begeleiding van je project. Wij doen onze job, zodat jij de jouwe kan doen! We zijn er dan ook vanaf het begin van het project bij, om te begrijpen wat de behoeften zijn en zo de beste oplossing te bieden.

Primagaz realiseert installaties op propaangas voor diverse sectoren en verschillende toepassingen. Daarom bekijkt onze energieadviseur altijd samen met jou ter plaatse wat de ideale oplossing is voor jouw bedrijf. De keuze van de best geschikte installatie is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het vermogen, het werkingsregime, de gewenste autonomie en natuurlijk de locatie.
 
Naar jouw keuze regelt Primagaz je installatie van A tot Z: het plaatsen van de tank, maar ook het aansluiten van de leidingen. Samen met onze technische adviseur wordt er een pakket gekozen op maat van jouw energie- en andere behoeften. Hij adviseert je bovendien over de ideale plaatsing van de tank, oplossingen voor leidingwerk en de nodige administratie. Zo kunnen we veilig overgaan tot het plaatsen en vullen van de tank.  
 

Primagaz-installaties

Primagaz biedt verschillende soorten installaties voor diverse toepassingen

Om aan je behoeften te voldoen zullen onze medewerkers ter plaatse bepalen wat de ideale gasopslag is. Dit doen ze op basis van je locatie, je huidige verbruik en het nodige vermogen. Elke installatie is aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. 

(Bio)propaaninstallaties

Voor industriële processen waarbij jaarlijks minder dan 200.000 liter stookolie of 350 ton zware stookolie nodig is, is propaangas de beste oplossing. Onze teams begeleiden je en geven advies over de 2 mogelijkheden: een ondergrondse of een bovengrondse tank. 

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing, maar ook de bovengrondse tanks kunnen we perfect esthetisch in de omgeving integreren.

Meer informatie


Installaties voor LPG-heftrucks

Voor bedrijven met een grote vloot heftrucks of minimaal 5 heftrucks die permanent worden ingezet, is een vaste vulinstallatie op het terrein ideaal.

Hiervoor bieden we 2 opties: een vaste tank met zuilen of een skid. Een skid is een propaangastank waar het afnamepunt of de zuil met het vulpistool op 1 frame staan. Is je terrein te groot voor 1 centraal afnamepunt? Dan kan je een tank kiezen met meerdere afnamepunten, verspreid over het terrein.  

Meer informatie

Groot verbruik LNG

LNG-installatie voor groot verbruik

Voor industriële toepassingen met een constante energiebehoefte zoals stomen, bakken of drogen is LNG ("Liquefied Natural Gas") ideaal. Al vanaf een jaarlijkse consumptie van 3.500 MWh geeft LNG een aanzienlijke besparing op je energiefactuur.

Voor industriële processen waarbij je bedrijf jaarlijks meer dan 200.000 liter stookolie of 350 ton zware stookolie nodig heeft, is een LNG-installatie de beste oplossing. Uiteraard begeleiden onze adviseurs je bij deze keuze.

Meer informatie

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Onze klanten vertellen

Wafels primagaz

"Het is belangrijk dat onze ovens constant heet blijven. Met Primagaz is die continuïteit gegarandeerd."

Voor de Belgische wafelproducent Avieta is propaangas zeer interessant omdat de CO₂-uitstoot veel lager ligt dan met stookolie. In de toekomst overwegen ze zelfs om over te stappen naar biopropaan.

Belourthe LNG-inhuldiging

"Als exportbedrijf moeten we competitief blijven op al onze buitenlandse markten. Dat kan met LNG."

Graanproducent Belourthe koos ervoor om zware stookolie te vervangen door LNG. Belourthe is niet aansluitbaar op het aardgasnetwerk, maar kan dankzij de LNG-installatie van Primagaz toch aardgas gebruiken voor zijn productieproces.

"Voor ons was het vanaf het begin duidelijk dat Primagaz erg professioneel is."

Immo Gebroeders De Cock is een bedrijf dat opslagplaatsen aan firma’s verhuurt. Om hun loodsen, met een minimumoppervlakte van 2.500 m², efficiënt te verwarmen, kozen zij voor propaangas.

"Het bakken vraagt heel veel energie, en tijdelijk zonder energie vallen is geen optie."

Tijdens hun productieprocessen maakt Logiplast gebruik van een lakinstallatie en een bijhorende bakoven die worden aangedreven op propaangas. Het vinden van een betrouwbare energieoplossing was voor hen essentieel.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Please fix all the error(s) and then submit the form.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Heb je pieken in je energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het jou uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we stemmen ons af op jouw behoeften.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.