Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

4/01/2021

Bouwen zonder aardgasaansluiting

Bouwen zonder aardgas
Mensen die gaan bouwen op een perceel gelegen in een straat zonder aardgasaansluiting vrezen dat hun opties voor een energiebron beperkt zijn tot een installatie op stookolie of een warmtepomp. De eerste is minder milieuvriendelijk dan de tweede, maar die laatste vereist dan weer wel een stevige investering. Vaak wordt er niet gedacht aan propaangas, want dat bestaat enkel in gasflessen en is voor te koken of te kamperen. Of toch niet?

Propaangas, wat is dat?


Propaangas is een multifunctionele energiebron die geschikt is voor een waaier aan toepassingen. Propaangas kan worden opgeslagen in gasflessen en in een gastank (bovengronds of ondergronds). Propaangas in gasflessen is ideaal om mee te barbecueën in je tuin of om mee te kamperen. Propaangas in een tank biedt je exact dezelfde mogelijkheden als aardgas. Zo kun je propaangas in je woning gebruiken voor je centrale verwarming, sanitair warm water, een sfeerhaard en je gasfornuis!

Bouwen zonder aardgas

Gas in een tank, hoe werkt dat?


Je hebt de keuze tussen een bovengrondse en een ondergrondse gastank. Je gastank wordt gekoppeld aan je verwarmingsketel, vergelijkbaar met een aardgasinstallatie. Je kan deze aansluiten op een condensatieketel en zelfs op een installatie voor hernieuwbare energie. Van klassieke radiatoren tot vloerverwarming, een gezellige gashaard of zelfs een hybride warmtepomp, met propaangas kan het allemaal! Je tank laten vullen kan op verschillende manieren, je bestelt zelf online via MijnPrimagaz wanneer deze bijna leeg is, of je laat je gastank uitrusten met een geautomatiseerd meetsysteem. Wij worden verwittigd wanneer je tank bijna leeg is en komen dan vullen. Kortom, zorgeloos genieten van gas!

Een gastank, hoeveel kost dat?


De kosten verbonden aan een propaaninstallatie bestaan uit de installatie, de huur (of aankoop) van de gastank en het verbruik. Afhankelijk van jouw voorkeur, je verbruik en de beschikbare ruimte op je perceel, helpt onze gasadviseur je met de keuze tussen de verschillende types bovengrondse en ondergrondse tanks. Deze keuzes bepalen ook de prijs van je installatie. Bovengrondse tanks worden verhuurd, je betaalt maandelijks een huurprijs voor je tank. Ondergrondse tanks zijn beschikbaar in huurkoop of aankoop. Primagaz zorgt voor de regelmatige controle en het onderhoud van je gastank. Er bestaan verschillende tariefformules, met elk een ander niveau van dienstverlening.

Gastank vullen, aan welke prijs?

De prijs van propaangas wordt vastgelegd door de overheid en is dus hetzelfde bij elke leverancier. Zo ben jij als consument altijd zeker van een correct tarief. De actuele prijs van propaangas vind je hier.

Vraag je je af of propaan een oplossing is voor jouw nieuwbouw? Download onze infobrochure of neem contact met ons op. Al overtuigd van propaan en benieuwd naar de installatie- en energiekost voor je woning? Dankzij onze calculator bereken je in enkele minuten je indicatieve voorstel.