Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Man van middelbare leeftijd met smartphone

Energiecrisis: propaan(prijs) de betere van de klas 

De energieprijzen exploderen

Propaan is hét              betaalbare alternatief

De dure stroom en aardgas zetten de industrie zwaar onder druk en de verwachting is dat deze prijzen niet snel zullen dalen. Propaan is een betaalbaar en betrouwbaar alternatief en oplossing om je rendement te beschermen. Momenteel ligt de propaanprijs rond de 14 eurocent per kWh.  


 

Propaanprijs zal nooit boven vastgelegd maximum gaan

In de vrijgemaakte elektriciteits- en aardgasmarkt zijn de leveranciers vrij om hun elektriciteits- en aardgasprijzen te bepalen en komt die prijs tot stand door vraag en aanbod. Zo is de aardgasprijs ten opzichte van vorig jaar geëxplodeerd met een stijging van maar liefst +186% en de elektriciteitsprijs is met +90% gestegen (bron: www.creg.be). In dezelfde periode is propaan slechts met +40% gestegen in prijs. (bron: www.energiafed.be/nl/maximumprijzen/evolutie)

In tegenstelling tot aardgas en elektriciteit worden er voor aardolieproducten, en dus ook voor propaangas in tanks, maximumprijzen vastgelegd door de overheid. Het is met andere woorden niet toegestaan om boven dit prijsniveau te verkopen. Het doel hiervan is de bevoorrading te waarborgen en de volatiliteit van prijzen te beperken.

Propaangas biedt je bovendien niet alleen zekerheid, maar ook onafhankelijkheid. In tegenstelling tot aardgas beslis je immers zelf wanneer je je propaanvoorraad aanvult en kan je daarbij dus rekening houden met de actuele prijs. Zo kan je telkens gas bijbestellen op de momenten dat de prijs het laagst staat.Aardgas prijs 186
Prijsontwikkeling v2

Verminder eenvoudig de uitstoot van je bedrijf

Propaan is dan een dankbaar alternatief. Op korte termijn geniet je van stabiel propaan en in een latere fase kan je makkelijk overschakelen op Futuria Propaan zonder je installatie aan te passen.

Futuria Propaan is een duurzaam gas dat gemaakt wordt van biomassa en tot 70% minder CO₂ uitstoot dan mazout. Het is bovendien chemisch identiek aan klassiek propaan waardoor je eenvoudig kan overschakelen. Zo zorgt Futuria Propaan voor hoog rendement en een lage CO2-uitstoot bij tal van professionele toepassingen, en is het een garantie op onafgebroken en betaalbare energie.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...