Beter leven met propaan

Het Belgisch Energiepact stelt als een van de doelstellingen dat vanaf 2035 geen nieuwe mazoutketels meer mogen worden verkocht; dit als onderdeel van de transitie naar een 100% duurzame toekomst.

Overschakelen van stookolie naar een milieuvriendelijker alternatief hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Met propaan- en biopropaangas is er vandaag al een makkelijke en goedkope oplossing voor woningen die niet aangesloten kunnen worden op het aardgasnetwerk.
Propaan biedt je onder andere de volgende voordelen:

Waarom kiezen voor propaan?

 • C02_Savings_32x32_2

  Minder CO₂- uitstoot

 • Veelzijdige energiebron

 • Budgetvriendelijk

 • Oplossing op maat

 • Duurzaam met biopropaan

Vergelijking met stookolie

Ontdek alle voordelen van propaan en biopropaan

Voordelen

 • Overal beschikbaar
 • Weinig vervuilend
 • Veelzijdige energiebron (verwarming, warm water, koken)
 • Tank huren of kopen

Nadelen

 • Veiligheidsafstanden

Voordelen

 • Overal beschikbaar
 • Hoger calorisch vermogen

Nadelen

Kan je woning aansluiten?

Ontdek of propaan mogelijk is voor jouw woning

Benieuwd of jij thuis kan genieten van de voordelen van propaangas?

Sorry, an error occurred. Please try again

Ontdek biopropaan

Wil jij overstappen op groene energie? Dan is biopropaan een uitstekende keuze. Door voor biopropaan te kiezen verminder je je CO₂-uitstoot met maar liefst 80%. 

De voordelen van biopropaan

 • Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen.
 • Biopropaan werkt exact hetzelfde als gewoon propaan.
 • Je toestellen en gasinstallatie moeten niet aangepast worden.
 • Verkrijgbaar in tanks en gasflessen.
Biopropaan en natuur

Interesse in (bio)propaan? 

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Bereken je prijs

De kost van je installatie

De kostprijs voor de installatie van propaangas wordt door verschillende factoren beïnvloed. Bereken hier eenvoudig hoeveel jouw propaaninstallatie kost.

Bereken je installatiekost

Altijd een correcte gasprijs

De prijs van propaangas is variabel en wordt bepaald door de overheid. Zo kan je als consument altijd rekenen op een correcte gasprijs. 

Bekijk de meest actuele gasprijzen

Hoe stap ik over op propaan?

Overschakelen naar propaan is zo gebeurd. Primagaz loodst je vlot door het proces!

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

  bezoek
 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

  contract
 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

  Attesten en rapporten goedkeuring gastank
 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Door de oude stookolieketel te vervangen winnen we heel wat plaats en hebben we geen last meer van de geur en het lawaai.
Benjamin

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Please fix all the error(s) and then submit the form.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Heb je gas nodig? Contacteer dan onze Customer Service of bestel nog eenvoudiger zelf 24/24 via MijnPrimagaz. Bij Primagaz werken wij steeds aan een snelle levering voor al onze klanten. We kopen gas in op verschillende markten en hebben verschillende opslagruimtes verspreid over het land. Hierdoor is de tijdige levering van gas gegarandeerd.
Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.