Gas wordt groen.

Kies voor biopropaan. Gemaakt uit 100% duurzame grondstoffen en veel beter voor het milieu.

Vraag vrijblijvend advies

Concreet op weg naar een groenere toekomst

Maak kennis met biopropaan, een energie die gewonnen wordt uit biomassa en die zowel duurzaam als efficiënt is.

Ben jij er ook van overtuigd dat zelfs de kleinste acties onze planeet helpen? En zoek je daarom een duurzame energie die beter is voor het milieu?
 
Dan is dit echt iets voor jou: biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot daarbovenop 80% minder CO₂ uit dan fossiele brandstoffen. Omdat de chemische samenstelling van biopropaan gelijk is aan die van gewoon propaan, levert het dezelfde prestaties en voordelen:
  • heel wat toepassingen voor zowel particulier als professioneel gebruik (verwarming, koken, warm water, industriële productieprocessen ...)
  • een makkelijke en voordelige installatie op het gebied van aankoop én onderhoud
  • je hebt geen aansluiting nodig op het aardgasnetwerk
Gebruik je al propaangas? Dan is je CO₂-uitstoot sowieso lager dan bij fossiele brandstoffen. En met biopropaan kan je nu nog een stap verder gaan, zonder je bestaande installatie of je toestellen te moeten aanpassen.

Klaar om te genieten van alle comfort van gas en tegelijk een groot verschil te maken voor onze planeet? Dankzij biopropaan hoeft het niet per se moeilijk te zijn om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

De belangrijkste voordelen van biopropaan:

  • Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen
  • Tot 80% vermindering van CO₂-uitstoot
  • 100% gelijk aan normaal propaan
  • Geen aanpassingen aan apparatuur en installaties
  • Verkrijgbaar in gasflessen: EasyBlue PLUS en EasyBlue XL
  • Verkrijgbaar in tanks voor thuis en industrie

Wat is biopropaan?

Al vanaf 2018 is Primagaz de exclusieve leverancier van biopropaan in Europa. Maar wat is dit nu eigenlijk? Biopropaan, ook wel BioLPG genoemd, wordt volledig geproduceerd uit duurzame grondstoffen, namelijk uit een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën; ook wel biomassa genoemd. Op het gebied van de uitstoot van CO2, zwavel, NOX en fijnstof is propaan al een goede keus. Biopropaan presteert nog beter en vermindert de CO-uitstoot tot wel 80%. Het wordt dus terecht de energiebron van de toekomst genoemd.

 15 april 2019; biopropaan in gasflessen

Vanaf 15 april 2019 is biopropaan ook verkrijgbaar in gasflessen. Je kan dus barbecueën, koken op de camping, verwarmen en nog veel meer, maar nu een stuk duurzamer. Biopropaan van Primagaz vindt u in onze EasyBlue-gasflessen. In de EasyBlue PLUS (6kg) en de EasyBlue XL (9,5kg).

Waar kan je biopropaan krijgen?

Zoek een verdeler bij jou in de buurt

Biopropaan, een groene energiebron

De chemische samenstelling van BioLPG is volledig identiek aan traditioneel propaangas. Daardoor kan het ook probleemloos worden gemengd met traditioneel propaangas en is er ook geen enkele aanpassing nodig aan de bestaande propaangasinstallatie of tank. Waar propaangas zorgt voor een lage zwaveluitstoot en lage productie koolstofdeeltjes in vergelijking met fossiele brandstoffen, doet biopropaan het nog beter dan propaangas. Dankzij biopropaan van Primagaz is het dus mogelijk om de uitstoot van broeikasgassen substantieel te reduceren, gewoon met je bestaande installatie. Zo zorg je voor nog minder impact op het milieu en de leefomgeving.

 


Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Veelgestelde vragen

As dochterbedrijf van SHV Energy heeft Primagaz de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven en we doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze mensen duurzaam in te zetten. Lees hier meer over ons duurzame beleid.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel dat door Neste wordt geproduceerd in Rotterdam. Neste’s biodiesel wordt geproduceerd op basis van waterstof en duurzame grondstoffen.

Onze klanten ontvangen een duurzaamheidsattest met betrekking tot hun aangekocht volume biopropaan. In dit attest staan alle details over de samenstelling van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. Klanten kunnen dit attest gebruiken voor hun interne duurzaamheidsdoelstellingen.