Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ik heb een gastankinstallatie. Ben ik eigenaar en verantwoordelijk voor de volledige installatie?

De buitenleidingen, tankregelaar en huisregelaar zijn eigendom van de gebruiker. De buitenleiding begint bij de uitgang van de dampafnamekraan en loopt tot aan de woning. Ook de binneninstallatie is de eigendom van de gebruiker. De kosten voor installatie, onderhoud en reparatie van de binneninstallatie zijn dus voor de rekening van de gebruiker.

De propaangastank tot en met de dampafnamekraan blijven eigendom van Primagaz. Het betreft het gedeelte van de propaangasinstallatie waar de druk ongereguleerd is. De druk in dit gedeelte van de installatie is afhankelijk van de buitentemperatuur en de afname van propaangas.

De gebruiker huurt in principe de propaangastank. De kosten voor het onderhoud en eventuele reparaties aan de gehuurde propaantank zijn voor rekening van Primagaz. Hier vind je een overzicht van de verschillende onderdelen van de gastank.

Wil je meer info over de kosten die verbonden zijn aan een installatie op propaangas? Download onze infobrochure voor een inschatting van de huurprijs of contacteer onze gasadviseurs voor een vrijblijvende offerte op maat.

Andere veelgestelde vragen