180904CalorGarden2113

Biopropaan

Maak een duurzame keuze voor je bedrijf
Kies voor een groene energie en verminder je CO₂-uitstoot

Vraag vrijblijvend advies

Een nieuwe energie voor je bedrijf

Biopropaan is een eenvoudige oplossing om een duurzamere aanpak te implementeren in je bedrijf.

De milieuvoorschriften worden alsmaar strenger. Zowel klanten als partners verwachten dat een bedrijf "groener" wordt. Voor professionelen is het dan ook essentieel geworden om een duurzamere aanpak te hanteren, zonder in te boeten op de efficiëntie en het concurrentievermogen van hun zaak.

Met biopropaan, dat duurzaam en 100% hernieuwbaar is, is de overgang naar een meer milieuvriendelijke energieoplossing voor veel bedrijven in vele sectoren gemakkelijker dan ooit geworden.

Biopropaan voldoet aan de criteria van de Europese richtlijn 2009/28/EG inzake energie-efficiëntie en wordt daarom erkend als hernieuwbare energie. Door gebruik te maken van dit biopropaangas, dat geproduceerd wordt uit biomassa, draagt je bedrijf dus actief bij aan een groenere en duurzamere toekomst. Bovendien profiteer je van dezelfde prestaties en toepassingen als bij gewoon propaan. 

Primagaz neemt duurzaamheid en traceerbaarheid serieus. Daarom ontvangt elke klant een duurzaamheidscertificaat met alle details over de samenstelling, de herkomst van de grondstoffen en de exacte CO₂-reductie van biopropaan.

Biopropaan is onmiddellijk beschikbaar, exclusief bij Primagaz.

In cijfers

100%

geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en tott

80%

minder CO₂-uitstoot

Waarom biopropaangas?

  • Verklein je ecologische voetafdruk en zorg mee voor een betere luchtkwaliteit
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
  • Geniet van oplossingen op maat: in een tank of in flessen, afhankelijk van je verbruik
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (om te verwarmen, om industriële processen aan te voeren...)
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder je installatie of apparaten te moeten aanpassen
  • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie, geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen, en uitsluitend verdeeld door Primagaz.

Tevreden klanten vertellen

Altijd een groene energie op maat van jouw behoeften

Kies vandaag al voor de energie van de toekomst

Hernieuwbaar en makkelijk te implementeren.

BioLPG, oftewel biopropaan, is een bijproduct van biodiesel. Zijn lage uitstoot en identieke prestaties aan klassiek propaan leverde biopropaan de bijnaam 'energie van de toekomst' op. Tussen de chemische samenstelling van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil. Daarom kan biopropaan gebruikt worden voor alle gekende propaantoepassingen en in alle bestaande propaantanks en -installaties.


Grafiek vergelijking 2

Verlaag je CO₂-uitstoot

Een lage impact op het milieu.

Traditioneel propaan stoot 20%* minder CO₂ uit dan stookolie en heeft zo al een lage impact op het milieu. Biopropaan doet het zelfs nog beter en stoot tot 80%** minder CO₂ uit. Een heftruck die wordt aangedreven door biopropaan stoot 60%*** minder CO₂ uit dan een heftruck op diesel. Daar komt nog eens bij dat een heftruck op propaan of biopropaan, heel weinig fijnstof en CO (koolstofoxides) uitstoot, die verantwoordelijk zijn voor luchtvervuiling en die de werking van onze luchtwegen, longen en hart beïnvloeden.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor biopropaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van biopropaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Veelgestelde vragen

Nog vragen over biopropaan?

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.