Man in weide met zoon

Biopropaan

Een nieuwe generatie propaan
Om de CO₂-uitstoot van je bedrijf te reduceren

Vraag vrijblijvend advies

De energie van de toekomst

De overgang naar een milieuvriendelijke energieoplossing wordt met biopropaan, dat 100% duurzaam en hernieuwbaar is, voor veel bedrijven eenvoudiger dan ooit.

Binnen de Europese Unie stimuleert richtlijn 2009/28/EG de bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen. Biopropaan voldoet aan de criteria die binnen deze richtlijn worden gesteld en is volledig gecertificeerd. Door biopropaan te gebruiken levert dus ook jouw bedrijf een bijdrage aan een groenere en meer duurzame toekomst.

Primagaz neemt duurzaamheid en traceerbaarheid serieus. Daarom ontvangt elke klant een duurzaamheidscertificaat met alle details over de samenstelling, herkomst van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. 

Biopropaan is onmiddellijk beschikbaar, exclusief bij Primagaz.

Waarom kiezen voor biopropaan?

  • 100% duurzame grondstoffen
  • Tot 80% minder CO₂-uitstoot
  • Geleverd met certificaat
  • Eenvoudige installatie
  • Tick_32x32
    Exclusief bij Primagaz

Wat is biopropaan?

Gas wordt groen

BioLPG, oftewel biopropaan, is een bijproduct van biodiesel en vermindert de CO₂-uitstoot tot 80%. Dankzij zijn lage emissies en identieke prestaties aan klassiek propaan, wordt dit terecht dé energie van de toekomst genoemd.

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil. Daarom kan biopropaan gebruikt worden voor alle gekende propaantoepassingen en in alle bestaande propaantanks en -installaties.

De milieu-impact van propaan en biopropaan daarentegen is wél anders. Zo stoot een heftruck aangedreven door biopropaan maar liefst 78% minder CO₂ uit in vergelijking met diesel, en 52% minder CO₂ in vergelijking met elektriciteit.

 

Biopropaan vs andere

Reduceer CO₂-uitstoot en fijn stof met biopropaan

Lage impact op het milieu

Traditioneel propaan stoot 16% minder CO₂ uit dan stookolie en heeft zo een lage impact op het milieu. Biopropaan doet het echter nóg beter en stoot tot 80% minder CO₂ uit dan fossiele brandstoffen. En ook in vergelijking met elektriciteit, die wordt gebruikt voor verwarming, stoot biopropaan 76% minder CO₂ uit.
 
Daar komt nog eens bij dat propaan, en dus ook biopropaan, heel weinig fijn stof en NOx (stikstofoxiden) uitstoot, die verantwoordelijk zijn voor luchtvervuiling en die de werking van onze luchtwegen, longen en hart beïnvloeden.

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Vragen over biopropaan?

Veelgestelde vragen

Nog vragen over biopropaan?

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor biopropaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van biopropaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.