In België verwarmen bijna 1,5 miljoen gezinnen hun woning nog met stookolie. Zij zullen op termijn moeten overstappen naar meer milieuvriendelijke technieken. Welke mogelijkheden bestaan er voor deze gezinnen?
Net als aardgas kun je propaangas gebruiken voor zowel centrale verwarming als warm water. Het verschil zit in de manier waarop het gas wordt aangeleverd: niet via een aansluiting in je straat, maar in een bovengrondse of ondergrondse tank in je tuin. Wat propaan bijzonder aantrekkelijk maakt, zijn de lage investerings- en verbruikskosten, vooral in vergelijking met een warmtepomp. Zeker bij renovaties, waar strengere energienormen gelden, blijkt propaan een betaalbare en haalbare oplossing.
Voor je van stookolie naar propaangas switcht, wil je uiteraard weten welk prijskaartje eraan vasthangt. Hoeveel de omschakeling je kost en opbrengt, is afhankelijk van de aankoop- of huurprijs van je gastank, de installatiekost voor de plaatsing van je tank en je jaarlijkse verbruik.
Wat de gasleveringskost betreft, kan je op je twee oren slapen: de prijs van propaangas is gereguleerd. De overheid legt maximumprijzen op voor propaan die niet overschreden kunnen worden. Dit in tegenstelling tot de vrije aardgasmarkt, waar prijzen door de leveranciers zelf bepaald mogen worden.
Is je oude stookolieketel aan vervanging toe? Primagaz zorgt met propaangas voor een haalbare en betaalbare energiebron. Benieuwd naar de installatie- en energiekost van propaan? Met deze handige simulator bereken je in enkele minuten je prijs. Wil je liever gecontacteerd worden voor een offerte op maat? Registreer je gegevens dan even in het formulier en Primagaz doet de rest!