Primagaz biedt een waaier aan oplossingen voor agrarische behoeften zoals de verwarming van stallen, het drogen van gewassen of het afbranden van onkruid.

Bovendien heeft het heel wat ecologische en economische voordelen.

Verwarming

Dankzij propaangas kun je de stallen optimaal verwarmen. De vochtige warmte bevordert de gelijkmatige groei van je dieren en vermengt zich gemakkelijk met de lucht dankzij op maat ontworpen branders. Dieren die in contact komen met verbrandingsgassen ondervinden door de lage CO2-uitstoot van propaangas geen hinder. 

Houd je serres vorstvrij met propaangas van Primagaz. Verwarmingstoestellen op gas zijn moduleerbaar en perfect regelbaar, waardoor de temperatuur op een constant niveau kan worden gehouden. Bovendien blijft je teelt beschermd door de geringe roetneerslag. 

Drogen van gewassen

Propaan is een kostenbesparende brandstof voor het drogen van je gewassen.
Controleer op efficiënte wijze de temperatuur tijdens het drogen, zodat je over een constante en optimale temperatuur beschikt. Ook in het drukke oogstseizoen is Primagaz altijd beschikbaar. Zo kun je gegarandeerd rekenen op een  
stipte en correcte levering.

Thermische onkruidverdelging

Onkruid bestrijden in openbare groene ruimten mag niet langer met chemische middelen. Een ecologisch alternatief zijn Primagaz propaangas en Primatec. De hoge temperaturen vernietigen niet alleen het onkruid maar ook de plantresten, schimmelsporen en ziektekiemen die overblijven na de oogst. Ook voor het afbranden van loof is propaan een veilige en betrouwbare energiebron. Primagaz beschikt over gas voor branders van alle formaten.

Bestrijding nachtvorst

Houd je plantages vorstvrij en installeer een verwarmingsinstallatie van Primagaz. Propaangas is een schone en voordelige brandstof voor zowel vaste als mobiele stralingsverwarmers. 

Heftrucks met propaangas

Worden er in je landbouwonderneming heftrucks ingezet? Dan biedt Primagaz de oplossing met propaangas, want heftrucks op gas zorgen voor minder geluid, minder geur en minder uitstoot. Alleen maar positief dus! Primagaz biedt 2 oplossingen: heftruckgasflessen of een eigen vulinstallatie. De keuze van het type oplossing is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder gebruik van de heftrucks en de beschikbare ruimte. Lees alvast meer hier Gasflessen voor professioneel gebruik of neem contact op met een van onze gasexperts!

Ervaringen van klanten

Vraag vrijblijvend advies

Primagaz beschikt over eigen exerpts die je snel en met plezier de mogelijkheden van propaangas voor jouw bedrijf of organisatie toelichten. Laat je gegevens achter en de lokale expert neemt contact op met jou.

Gelieve je naam in te vullen.

Controleer je telefoonnummer even.

Gelieve je postcode in te vullen.

Controleer je e-mailadres even.