Ga je bouwen of renoveren?

Niet zonder je over propaangas te informeren! Want propaan is de ideale energiebron wanneer er niet kan worden aangesloten op het aardgasnet.

Propaangas kan worden opgeslagen in gasflessen en in gastanks (bovengronds of ondergronds). Propaangas in een tank biedt je exact dezelfde mogelijkheden als aardgas. Zo kun je propaangas in je woning gebruiken voor je centrale verwarming, sanitair warm water, een sfeerhaard en je gasfornuis. Een ideale oplossing dus als je gaat verbouwen en wil overstappen van stookolie naar gas. Of als je gaat bouwen en op zoek bent naar een budgetvriendelijk alternatief voor een warmtepomp of wil combineren met andere duurzame energiebronnen.

Propaan?

Da's 1 energiebron voor:

 • verwarmen en warm water
 • koken
 • onkruidbestrijding
 • barbecueën
 • kamperen
 • caravan
180904CalorGarden2113

Waarom kiezen voor propaan?

 • Een veelzijdige energiebron voor diverse toepassingen
 • Een veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing
 • Voor elk type woning een oplossing op maat
 • Installaties die minder duur zijn in aankoop en onderhoud
 • Minder CO₂-uitstoot
 • Alle voordelen van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Ontdek de oplossing op maat van jouw woning

Benieuwd hoe je kan profiteren van alle voordelen van propaan in huis?

Sorry, an error occurred. Please try again

Vind de juiste installatie voor elke situatie

De kosten verbonden aan een installatie

De kosten verbonden aan een installatie op propaangas

De installatie

Momenteel profiteer je bij Primagaz van een gratis installatie. Eerst helpen onze gasadviseurs je om een propaantank te kiezen die bij je past (boven- of ondergronds) en om te beslissen waar de tank geplaatst wordt in overeenstemming met de wettelijke veiligheidsafstanden. Zij helpen je ook met de administratieve procedure. Daarna zal Primagaz gratis de gastank plaatsen, de leidingen leggen en deze aansluiten aan de gevel van je woning.

Huur of aankoop van de gastank

De bovengrondse tanks worden verhuurd. Je betaalt dan maandelijks een huurprijs voor jouw gastank. De ondergrondse gastanks zijn beschikbaar in huurkoop of aankoop. Een indicatie van de actuele prijzen vind je in onze informatiebrochure. Je contract omvat bovendien ook de regelmatige controle en het onderhoud van je gastank. Primagaz biedt je verschillende tariefformules met elk een ander niveau qua dienstverlening. Je vindt deze formules in de tabel hieronder.

Het verbruik

Gasleveringen zijn inbegrepen in het contract dat je afsluit met Primagaz. Zo moet je alleen nog maar je bestelling doorgeven zodra je propaantank minder dan 20% bevat en je verbruik betalen. De prijs van propaangas wordt vastgelegd door de overheid en is dus hetzelfde bij elke leverancier. Dankzij deze officiële prijs ben je als consument altijd zeker dat je een correct tarief betaalt. Het enige verschil is de klantenservice die je geniet. Bekijk hier de actuele prijs van propaangas.

Ontdek onze verschillende tariefformules

  Active Easy Comfort
Installatie & keuring € 525 Gratis € 525 Gratis € 525 Gratis
Leidingwerk 5 m 15 m 15 m
Bestellen & support Online Online/Telefonisch Online/Telefonisch
Betaling Domiciliëring Domiciliëring/Overschrijving Domiciliëring/Overschrijving
Factuur E-mail E-mail/Post E-mail/Post
Geautomatiseerd meet- & leversysteem* Exclusief Exclusief Inclusief
  Active
Installatie & keuring € 525 Gratis
Leidingwerk 5 m
Bestellen & support
Factuur
Geautomatiseerd meet- & leversysteem*
  Easy
Installatie & keuring € 525 Gratis
Leidingwerk 15 m
Bestellen & support online/telefonisch
Betaling
Factuur
  Comfort
Installatie & keuring € 525 Gratis
Leidingwerk 15 m
Bestellen & support
Betaling
Factuur
Geautomatiseerd meet- & leversysteem*
Deze 'product packs' zijn geldig voor conventioneel propaan en niet van toepassing voor een beperkt verbruik van < 2.000 liter per jaar. Voor biopropaan kunnen andere voorwaarden gelden.
Installatie ondergrondse tank

Ontdek hoe onze ondergrondse tank op amper 3 uur geïnstalleerd wordt.

Stap over op propaan in 5 stappen

We begeleiden je van A tot Z

Onze gasadviseur komt langs om je een oplossing op maat voor te stellen, altijd aangepast aan jouw specifieke situatie. Hij schat je verbruik in, adviseert je over het type tank, hoe de plaatsing volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt en hij beantwoordt al je vragen. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte. Valt die in de smaak, dan hoef je alleen maar te tekenen om klant te worden en te genieten van Primagaz' service op maat. We prikken samen een datum voor de installatie van je tank. In tussentijd dien je een vergunningsaanvraag in bij je gemeente en stuur je de omgevingsvergunning op naar ons.
Primagaz verzorgt de installatie van je tank van A tot Z, helemaal gratis. Op de dag van plaatsing moet je er alleen voor zorgen dat de toegang vrij is, afhankelijk van het gekozen type installatie (bovengrondse of ondergrondse tank). Primagaz installeert de gasleidingen op middendruk en hoge druk, tot en met de ontspanner naar lage druk. Voor de aansluiting op het lagedruksysteem in je huis doe je beroep op een erkend installateur.
Wanneer we je tank plaatsen, doen we meteen een eerste keuring. Na de aansluiting wordt alles opnieuw gecontroleerd en tot slot laten we na de eerste levering een erkend keuringsorganisme je tank controleren voor ingebruikname. Zo ben je altijd zeker van een optimale veiligheid.
Na de tweede inspectie krijg je een verificatierapport of een lekdichtheidsbewijs voor de interne en externe leidingen. Dat bezorg je ons vóór de eerste levering.
Je geniet meteen van alle voordelen van de Primagaz-service. Je kan bestellingen plaatsen en je gebruik online opvolgen via MijnPrimagaz. Als je gekozen hebt voor het geautomatiseerd meetsysteem zorgen we zelfs voor tijdige leveringen zonder dat je er zelf aan moet denken. 
Met Primagaz ben je kortom zeker dat je nooit zonder energie zal komen te zitten. Dankzij onze voorraad en ons wagenpark kunnen we altijd een snelle levering garanderen. 
We zorgen ook voor het technisch onderhoud van je tank, voeren eventuele reparaties uit en zorgen elke vijf jaar voor een inspectie door een erkende instantie. En dat allemaal inbegrepen in het pakket dat je gekozen hebt.

Interesse in propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Propaan, jouw veilige energie

Propaan is een veilige en gemakkelijk te gebruiken energiebron. Laat thuis een tank installeren en geniet van gegarandeerde energie in alle veiligheid.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Klaar voor propaan?

Vul je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld! We controleren even of jouw informatie (veilig) doorkomt.