Doorgaan naar artikel
Primagaz Domestic 2022

Wat is propaan?

Wij zorgen voor warm water, maar de bubbeltjes moet je zelf maken.

Benieuwd of propaangas kan in jouw woning?

Klaar voor de energietransitie?

Ons land heeft de ambitie om tegen 2030 de broeikasgasuitstoot met 55% te verminderen. Tegen 2050 moet België zelfs klimaatneutraal zijn.

De uitfasering van stookolieketels is hier al een eerste stap, maar natuurlijk moeten er voldoende alternatieven voorhanden zijn — zeker voor woningen die niet aangesloten kunnen worden op het aardgasnet. (Futuria) Propaan vormt hier een sleuteloplossing die haalbaar en betaalbaar is. Wist je bijvoorbeeld dat (Futuria) Propaan perfect te combineren is met andere hernieuwbare energiebronnen, zoals een hybride warmtepomp of een gaswarmtepomp? Bovendien gelden er verschillende premies voor wie gebruik maakt van propaan, wat deze energiebron nog interessanter maakt.

Waarom kiezen voor propaan?

Propaangas van Primagaz biedt je verschillende voordelen:

Propaangas van Primagaz is een veelzijdige energiebron die je voor een waaier aan toepassingen kan gebruiken. Je kan ermee koken, je zwembad verwarmen, warm water produceren of je woning verwarmen. Van klassieke radiatoren tot vloerverwarming, een gezellige gashaard of zelfs een hybride warmtepomp: met propaan kan het allemaal.

Propaangas kan worden opgeslagen in een bovengrondse of ondergrondse gastank of in gasflessen. Voor elk type woning voorzien we een oplossing op maat! Een gastank in je tuin hoeft trouwens helemaal niet lelijk te zijn. Bekijk hier hoe onze klanten hun tank integreerden in hun tuin.

Een ondergrondse gastank kan ook erg snel geïnstalleerd worden, op amper 3 uur tijd.

De tarieven van propaangas zijn variabel en worden bepaald door de overheid. Op die manier ben je als consument zeker dat je altijd een correcte prijs betaalt. Bekijk hier de actuele gasprijzen.
Primagaz zorgt voor een snelle en vlotte overstap naar propaangas, of je nu van stookolie of van een andere energiebron komt. Op die manier ondervindt je zo weinig mogelijk hinder van de overstap. Van de voorbereiding en de plaatsing tot de keuring en de eerste levering: wij begeleiden je doorheen elke stap.
Propaangas stoot 20% minder CO₂ uit dan stookolie, en zelfs 70% minder als je kiest voor Futuria Propaan. Propaan stoot ook minder fijnstof uit dan hout- en pelletkachels. Bovendien loop je geen risico op lekken die de bodem kunnen verontreinigen en de hoge saneringskosten die daarbij komen kijken. Met propaangas ben je ook klaar voor de toekomst. Zo kan een gascondensatieketel duurzaam worden gecombineerd met een hybride warmtepomp of andere hernieuwbare energiebronnen.

Een propaantank in je tuin, hoe ziet dat eruit?

Ontvang vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...